Er was eens…

Er was eens … 

een Corona-virus en dat virus heette Covid-19. Het beheerste de hele wereld en bracht de mensen in een algehele quarantaine, een soort winterslaap, of beter gezegd een lenteslaap… 

En de ziekenhuizen lagen vol met heel veel zieke mensen en helaas overleden ook veel mensen aan Covid-19. Het was een zware, rare, maar ware crisis en de zorgverleners waren de helden van de samenleving en werkten keihard om levens te redden. Er werd massaal geklapt en gejuicht voor de zorgverleners en zij kregen eindelijk de waardering die zij verdienden.

Thuis werken & leren, en ook: zwangerschapsyoga beoefenen

Lekker in jouw eigen vertrouwde omgeving yoga oefeningen doen.

En iedereen probeerde een bijdrage te leveren, om hun steentje bij te kunnen dragen aan het vertragen van de verspreiding van het virus.  
Mensen gingen thuis werken in plaats van op kantoor, scholen werden gesloten en ouders moesten hun kids aan het schoolwerk zetten en ze kregen er nog een dagtaak bij. Iedereen moest zoveel mogelijk thuis blijven en kinderen konden niet met hun vriendjes buiten spelen of even op visite bij oma en opa. Grootouders konden hun kleinkinderen niet knuffelen en kraambezoek werd raambezoek. Restaurants en café’s, kappers, schoonheidsspecialisten, sportclubs, fitnesscentra, fysiotherapeuten, yogastudio’s moesten hun deuren sluiten, want er moest een fysieke afstand van 1,5 meter t.o.v. de medemens zijn. 


En zo gebeurde het ook met A Beautiful Balance, laten we haar voor het gemak even Abb noemen. Abb kon geen patiënten met bekkenpijn meer behandelen, geen ontspannende zwangerschapsmassages meer geven, geen Zwanger, fit & in balans lessen geven, geen Fit & in balans met je baby, geen Fit & in balans met je dreumes. Abb miste haar patiënten, de zwangere dames en de mama’s met baby’s, dreumesjes en peuters en vooral het contact met deze gezellige mensen, de gesprekken van de dames en ook het geb(r)abbel  van de kleine mensjes. De gezellige outdoor ZwangerFit & mamaFit lessen op zaterdagochtend mochten ook  niet meer…Het werd akelig stil in de mooie praktijk van Abb.


Abb moest ff schakelen, maar kwam al snel tot de conclusie dat ze nog steeds veel voor haar cliënten kon betekenen, want dat was nog altijd haar passie en missie. Omdat ze echter met uitgerekende data van de zwangere dames rekening moest houden, kon zij niet ‘zomaar’ alles even een paar weken of maanden, of hoe lang het ook zou duren, de cursussen opschuiven. Daarom besloot zij de groepsbijeenkomsten voor de zwangeren om te zetten naar online-bijeenkomsten via beeldbellen, todat het sein ‘veilig’ zou zijn gegeven. En zo hoefden de zwangere dames niets te missen en werden zij nog steeds supergoed en op tijd op de bevalling voorbereid, dus zelfs als zij (licht)verkouden waren of hoestten of griepverschijnselen hadden.

Online cursus en skypelessen


Gelukkkig had Abb twee jaar daarvoor ook al een hele mooie online zwangerschapscursus gemaakt. En tevens had ze voor de ‘Zwanger, fit & in balans, zwangerschapsyoga’ lessen een prachtige digitale leeromgeving gemaakt als ondersteuning van de live lessen. Daar waren haar cursisten al erg blij mee en dat alles kwam nu nog beter van pas! Dus Abb was blij, dan kon ze haar cliënten een mooie passende oplossing bieden voor dat moment.

“Bedankt voor de uitgebreide informatie. De online omgeving ziet er heel goed uit! Het ging goed met de oefeningen en voelde goed om op Skype mee te doen. Je straalt enorm veel enthousiasme en empathie uit en je bezit geweldig veel kennis. Dat is erg inspirerend!” 


Het beeldbellen vond Abb best spannend en ook voor de cursisten was dat best even wennen. Maar helaas, er was nu gewoonweg even geen andere optie, dus Abb moest roeien met de riemen die zij had.
Sommige dames hadden aanvankelijk een beetje weerstand tegen de nieuwe online opzet van die lessen, omdat ze zich juist voor een groepscursus hadden ingeschreven vanwege het contact met andere zwangeren. Anderen waren bang dat ze dan geen oefeningen konden doen, maar uiteindelijk bleek het heel goed te werken en waren de dames die de lessen volgden razend enthousiast over de oefeningen, de informatie en ook het sociale contact en was er juist heel veel verbinding met elkaar, dus dat sociale contact was bijna nog beter dan anders!  Ook waren er nu andere vraagstukken bij gekomen, want door Covid-19 werd een bevalling ook ineens toch anders, de dames moesten nieuwe keuzes maken tussen bijv. ziekenhuis- of thuisbevalling, of de vraag voor sommmigen ‘mag mijn partner er wel bij zij als ie verkouden is’. En ook de kraamzorg was veranderd, het kraambezoek ingeperkt. Nieuwe keuzes gaven ook meer stress. En dat was nou juist iets wat ook in de groepssessies online ter sprake kon komen. Wat fijn was dat contact! En ook om hierop te worden voorbereid en te kunnen oefenen om toch zoveel mogelijk te ontspannen en je positieve mindset voor je laten werken, dat was nu nog waardevoller dan ooit!

Extra dimensie: Lekker in je eigen vertrouwde omgeving

Fit & in balans met je dreumes

En de dames konden zo ook fijn vanuit huis meedoen met de lessen, soms kwam er een hondje van een cursiste even aan de camera snuffelen, of een rondkruipende dreumes langs, het volgen van de cursus met daarbij het knusse thuis gevoel had hiermee een extra dimensie gekregen. De dames waren Abb dankbaar dat ze zich op deze manier, in deze surrealistische tijd, toch konden voorbereiden op hun bevalling, iets wat je maar één of misschien enkele keren in je leven mee maakte, zo’n bevalling, en wat één van de meest bijzondere ervaringen in je leven zou zijn…  

”Wat fijn dat we op deze manier toch de cursus konden vervolgen! Ik vind het super hoe jullie dit hebben opgepakt. Ik vond via Skype van te voren wel een drempel, maar toen we eenmaal bezig waren bleek het een prima manier te zijn. Fijn dat we ook vragen konden stellen over de huidige situatie en de veranderingen nu door Corona. Ik voelde me daarna echt rustiger en heb vertrouwen dat het goed komt”.

In het hele land

En zo konden zelfs dames vanuit het hele land Abb’s lessen volgen en super worden voorbereid op hun bevalling en fit & ontspannen hun bevalling tegemoet gaan.

Abb wenste dat de wereld door Covid-19 uiteindelijk alleen maar liefdevoller ervan zou worden. Zij merkte dat ondanks de ‘social distancing’ de verbondenheid groter leek dan ooit!

Sprookje?

Klinkt als een sprookje hè, alleen eentje waarvan het einde nog niet bekend is…

Maar wat geen sprookje is, is dat de huidige manier van lesgeven voor dit moment ècht werkt, ook al had Abb het liever op de eerdere manier gedaan, ze is erg blij dat het nu zo kan!