Over
A Beautiful Balance

Ontdek hoe je positief terugkijkt op je zwangerschap en bevalling

video
Een mooie balans tussen body, mind, spirit

Lichaamsbewustwording, bewegen en ontspannen zijn bij A Beautiful Balance essentiële onderdelen van gezondheid en dit is in de behandelingen, lessen en trainingen terug te vinden. In al onze cursussen, trainingen, individuele sessies en behandel-trajecten staan 4 dimensies centraal: body, mind, spirit & tools.

Body

De start vindt plaats vanuit lichaamsbewustzijn, zo zijn fysiotherapie en Cesartherapie in eerste instantie lichaamsgericht, het uitgangspunt is de ‘body’. Met kennis (al of nog niet Evidence Based), training, oefening van het lichaam leggen we een basis voor lichamelijke gezondheid.

Mind

Onze gedachten, overtuigingen en emoties zijn een ‘product’ van het brein de ‘mind’, welke invloed heeft op onze ervaringen. Hoe bijvoorbeeld pijn wordt beleefd is afhankelijk van onze overtuigingen en dogma’s erover. Ingewikkelde processen, die daarmee samenhangen en plaatsvinden in onze hersenen, zijn inmiddels ook ten dele wetenschappelijk aangetoond. Ook wordt steeds meer duidelijk hoe positieve gedachten invloed hebben op hartfrequentie en ademhaling, de vorming van lichaamseigen stoffen als oxytocine en endorfines, en daarmee ook op pijnbeleving.

Spirit

De ademhaling, ook wel chi, Qi of prana genoemd is essentieel om te kunnen overleven en vormt de basis voor onze ‘spirit’, onze (geest)kracht. Het zal je misschien ook niet verbazen, dat het Sanskriet woord ‘prana’ ademhaling, maar ook energie betekent. De energie die je nodig hebt om je leven te kunnen leven.

Tools

In de cursussen en behandelingen reiken wij je de ‘tools’ aan die je kunt benutten om een nieuwe balans te creëren in je leven van dit moment. We hebben diverse tools ter beschikking:

 • fysiotherapeutische:
  • mobiliserende en stabiliserende technieken,
  • houdingsinstructie,
  • leefstijl- en bewegingsadviezen,
  • spierversterkende en
  • lichaamsontspannende oefeningen,
  • massage,
 • bewustmakende:
  • motiverende gespreksvoering,
  • coaching,
  • mindfulness
 • energetische:
  • energetische meditatie en
  • diverse specifieke oefeningen om geblokkeerde energie weer in beweging te brengen.

Als het gaat om bekken- of lage rugpijn, bekkenbodemproblemen, voorbereiding op de bevalling, bevallingservaring, lekker in je vel zitten tijdens zwangerschap en daarna of andere issues: We begeleiden je met passie en aandacht graag een stukje op jouw weg.

profielfoto jacqueline Luchtmeijer A Beautiful Balance
Jacqueline

Mijn naam is Jacqueline Luchtmeijer. Ik ben getrouwd met Frank en moeder van 2 kinderen, Nienke (1995) en Joris (1996).

Als kind had ik al een een passie om zwangeren te helpen met de bevalling en wilde ik verloskundige worden. Omdat ik graag van mijn nachtrust geniet, heb ik de keuze gemaakt om via fysiotherapie zwangeren te helpen. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik me direct gaan nascholen op het gebied van zwangerschapseducatie en bekkenproblematiek. Op deze manier help ik jou met veel plezier de zwangerschap door.   

Van beroep ben ik (mindful) fysiotherapeut, zwangerschapscoach (ZwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsgym- en zwangerschapsyogadocente), mindfulness- en meditatietrainer en hormoonyogadocent.

Vanuit A Beautiful Balance begeleid ik vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten en geef ik groepslessen ter voorbereiding op de bevalling en groepslessen voor het weer ‘lekker in je vel’ komen na de bevalling. Met veel plezier en enthousiasme combineer ik het begeleiden van zwangeren, individueel en in groepsverband, met het geven van diverse themabijeenkomsten, nascholing, communicatie-, bewustwordings- en meditatietrainingen.

Ik word dan ook erg blij van de positieve reacties van cliënten en verloskundigen uit de regio. Ondanks dat verloskundigen en ook gynaecologen alles weten over de bevalling, komen ze toch een cursus bij mij doen. Dit versterkt nog steeds  mijn 'drive' om mijn cursussen steeds te verbeteren voor mijn cliënten. 

Lichaamsbewustwording, bewegen en ontspannen zijn voor mij essentiële onderdelen van gezondheid en dit is in mijn behandelingen, lessen en trainingen terug te vinden. In al mijn cursussen, trainingen, individuele sessies en behandel-trajecten staan de 4 dimensies centraal: body, mind, spirit & tools.

Welke van de ‘tools’ ik tijdens de individuele sessies kan gebruiken, verschilt per individu, waardoor het precies op maat is en persoonlijk bij jou past.

Mijn grote kracht is jou begeleiden met mijn passie en aandacht. Of het nu gaat om bekken- of lage rugpijn, bekkenbodemproblemen, voorbereiding op de bevalling, bevallingservaring, lekker in je vel zitten tijdens en na je zwangerschap of andere issues.

CV

Relevante opleidingen en nascholing:

1986-1990: HBO Fysiotherapie; Hogeschool Rotterdam & Omstreken (HR&O)

1991-1991: Pre- en postpartum educatie in de Gezondheidszorg; Stichting Wetenschap en Scholing Fysiotherapie (SWSF), (dit is later de YVLO opleiding ZwangerFit® geworden)

1993-1996: Opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OOMT)

1990-1998: Diverse nascholingen op gebied van bekken- en bekkenbodemdysfunctie

2001-2004: Diverse nascholingen en opleidingen op gebied van Indiase- en Chinese Geneeskunde, waaronder Energetische Meditatie (EM); Instituut voor Energetische geneeskunde (IVEG) 

2004-2004: Opleiding Zwanger & Fit docent; Fysio Physics

2006-2006: Leergang ‘Lichaamsbewustwording in relatie tot stress’; Trilemma

2007-2008: ‘Bewustzijn in beweging’, integrale coachingsleergang; Trilemma

2007-2008: Opleiding tot zwangerschapsyoga docent; Mudra

2008-2008: PeriPartum Fitness ZwangerFit®; YVLO

2009-2009: Bekkentherapie opleiding; Cecile Röst

2010-2010: Workshop ‘ZwangerFitMassage’, zwangerschapsmassage; YVLO

2011-2011: Cursus Praktijk Bekkenbodem; YVLO

2011-2011: Cursus praktijk Bekkenpijn; YVLO

2011-2011: ‘Mindfulness voor Professionals’; Trilemma

2011-2011: Cursus ‘Compensatiestrategieën bij patiënten met aspecifieke lage rug en bekkenpijn’; Regionaal Genootschap voor Fysiotherapie (RGF)

2013-2013: Cursus Coccygodynie; Meine Veldman en Cecile Röst

2013-2013: Docententraining Carryoga®; Pureyoga opleidingen

2014-2014: Motivational Interviewing & Oplossingsgericht Coachen; PsychFysio

2014-2014: Hypnose & Bevallen; Barbara Corsetto

2015-2015: Opleiding hormoonyogadocent; FusionYoga

2015-2015: Cursus ‘Rugklachten: Begrijpen en behandelen. Werken met het Spine and Joint Centre-concept;Regionaal Genootschap voor Fysiotherapie (RGF)

2015-2015: 8-daagse training ‘de Mindful Fysiotherapeut’; PsychFysio

2013-2016: Diverse online nascholingen; CME-online

2017-2017: Postnatale yoga; Samsara

2017-2017: Opleiding tot ZwangerFit® trainer/coach; YVLO

2017-2017: ZwangerFit® outdoor; YVLO

2019-2019: Diastase Problematiek; Women Health Academy

2019-2019: MTC (Medical Taping Concept) bij peripartum klachten; FysioTape opleidingen

2019-2019: Post HBO bijscholing EMDR voor coaches en therapeuten; Take Off Support

Relevante werkervaring:

1990-1998: Fysiotherapeut bij Maatschap voor Fysiotherapie Bolnes, Ridderkerk

1992-2009: Zwangerschapsdocent bij Careyn

2005-2005: Schrijven boek 'Zwangerschapsgym! Fit vóór en na de bevalling' voor Careyn

2004-2009: EM trainer vanuit eigen bedrijf ‘Meditatie in beweging’, samen met Joske Grobben

2004-heden: Doceren van gastcolleges over bekkenklachten aan diverse beroepsopleidingen

2008-heden: Fysiotherapeut gespecialiseerd in zwangerschapsgerelateerde problematiek en zwangerschapsdocent in eigen praktijk A Beautiful Balance

2009-2011: Fysiotherapeut gespecialiseerd in zwangerschapsgerelateerde problematiek bij Paramedisch Centrum Schiedam

2009-2017: Docent Mudra, opleiding tot zwangerschapsyogadocent te Amsterdam.

2017-2019: Ontwikkelen online zwangerschapscursussen i.s.m. Babyopkomst.

foto Caroline Visscher-den Exter
Caroline
Mijn naam is Caroline Visscher-den Exter en ik woon in Rotterdam. Ik ben getrouwd met Robbert en samen zijn we de trotse ouders van Emma (2019). 
 
Van beroep ben ik Cesartherapeut en werk ik sinds 2014 in Schiedam. Vanaf januari 2016 ben ik A Beautiful Balance komen versterken door op donderdagmiddag vrouwen met bekkenklachten rondom zwangerschap te behandelen en op donderdagavond de cursussen 'Zwanger, fit & in balans, zwangerschapsyoga' te verzorgen. Ik heb ervaring met klachten die met het gehele bewegingsapparaat te maken hebben, maar ik zal mij in Barendrecht richten op het gebied van bekkenklachten rondom de zwangerschap. Ik werk o.a. volgens de methode van Cecile Röst. Daarnaast gebruik ik natuurlijk mijn visie, vaardigheden, kennis en inzichten vanuit de Cesartherapie.

Cesartherapie richt zich op de optimale houdings- en bewegingspatronen van een individu. Het komt voor dat bepaalde patronen lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Naast het behandelen van de symptomen wordt er ook gekeken naar de mogelijke oorzaak van de klacht. Met name tijdens de zwangerschap zal er veel veranderen op het gebied van houding en beweging. Indien deze veranderingen klachten met zich meebrengen kan er gekeken worden op welke manier er wordt bewogen. De behandeling richt zich op het aanleren van een optimale houding en het lichaam hierin te versterken door het krijgen van gerichte oefeningen.

Mijn doel van de behandeling is om jezelf therapeut te maken van je eigen lichaam, zodat je weet wat nodig is om een klacht gunstig te beïnvloeden. Ik vind het belangrijk dat je bewust wordt van je eigen houdingen en bewegingen in het dagelijks leven en daarbij je eigen grenzen kent van belasting en belastbaarheid.

CV

Relevante opleidingen en nascholing:

2008-2009: Hogeschool Rotterdam, Keuzevak Massage

2009-2014: Hogeschool Utrecht, HBO Oefentherapie Cesar

2015-2015: Nascholing SOLK, somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten

2015-2016: Opleiding tot 'Zwanger, fit & in balans' instructeur, door A Beautiful Balance

2015-2015: Bekkentherapie opleiding van Cecile Röst

2017-2017: NPI Bekkenbodemfunctiestoornissen in de geriatrie

2019-2019: NPI  Basiscursus 'Functiestoornissen van de bekkenbodem in breed perspectief' 
 
2019-2019: Slaapoefentherapie.       
(ik ben nu ook officieel een slaapoefentherapeut)
 
Planning in 
2020:  De cursus onderzoeken en behandelen van patiënten met SI klachten en ‘begeleiding bij peripartum pelvic pain'.
 

Relevante werkervaringen:

2013-2013: Stagiere bij zwangerschapscursus in Rotterdam

2014-heden: Eigenaar Cesartherapie Groenoord in Schiedam

2016-heden: Cesarherapeut gespecialiseerd in zwangerschapsgerelateerde problematiek en zwangerschapsdocent bij A Beautiful Balance in Barendrecht

foto Charissa Bosschert
Charissa

Mijn naam is Charissa Bosschert. Ik woon samen met mijn vriend in Dordrecht en ben de trotse moeder van onze twee zoons.

Na jaren met veel plezier in marketing- & communicatie-functies in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, kwam er het verlangen om mijn werk op een andere manier in te vullen waarbij er meer ruimte is voor lesgeven en bewegen in combinatie met ontspanning.

Geïnspireerd door het volgen van Zwangerschapsyoga tijdens mijn eigen zwangerschap, heb ik mijzelf verder verdiept in de yoga. Na de opleiding voor Docent Power Yoga heb ik me verder gespecialiseerd in het geven van Zwangerschapsyoga en Babyyoga. Daarnaast heb ik de opleiding tot Docent Babymassage Expert met succes afgerond bij Babymassage Nederland.

Sinds 2017 geef ik met veel plezier en passie les in Power Yoga in Dordrecht. Daarnaast bied ik Babyyoga en de Babymassages aan huis. Vanaf januari 2018 ben ik opgeleid en ingewerkt door Jacqueline in de lessen ‘Zwanger, fit & in balans, zwangerschapsyoga’. Vanaf juli 2018 ben ik A Beautiful Balance komen versterken door in Rhoon de cursus ‘Zwanger, fit & in balans, zwangerschapsyoga’ te verzorgen.

CV

Relevante opleidingen en nascholing:

2006-2010: HBO, Bachelor of Economics

2010-2016: Diverse nascholingen op het gebied van marketing & communicatie

2017-2017: Opleiding Power Yoga Docent

2018-2018: Opleiding Babymassage, Baby Massage Nederland

2018-2018: Opleiding Babyyoga, Baby Massage Nederland

2018-2018: Opleiding tot 'Zwanger, fit & in balans' instructeur, door A Beautiful Balance

Relevante werkervaringen:

2010-2018: Marketing & communicatiefuncties voor diverse A-merken

2017-heden: Power Yoga Docent, Medplus

2017-heden: Eigen onderneming: YoMa, yoga & massage

2018-heden: Zwangerschapsyogadocent, A Beautiful Balance

Korte reacties van deelneemsters