ZwangerFit & MamaFit OUTDOOR

Lekker buiten trainen onder deskundige leiding

ZwangerFit
&
MamaFit
OUTDOOR

Lekker buiten sporten op woensdagavond* en/of zaterdagochtend!! Bovenop alle voordelen die deze leuke lessen bieden, is het een uitstekende gelegenheid om op een heerlijke manier je weerstand te verhogen!

* Van april t/m oktober (zomertijdperiode) zijn de woensdagavondlessen gewoon weer Outdoor, tenzij de weersomstandigheden zodanig zijn, dat buiten trainen geen geschikte optie is. Verder is er 2x per maand op woensdagavond een Relax & in balans les (met meer yoga en therapeutische oefeningen) op

 • de 1e woensdag van de maand om 19.00 en
 • de 3e woensdag van de maand om 20.15 uur

Reserveren:

 • voor de zaterdagochtendles: vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot zaterdagochtend 8.30 uur.
 • voor de woensdagavondles: op de dag zelf vanaf 7.00 uur tot 18.15.

Mochten één of beide groepen op woensdagavond klein zijn, dan voeg ik ze samen naar 1 groep om 20.15 uur. Je kunt voor de vroege woensdagavond les daarom inschrijven tot uiterlijk 18.15, zodat ik tijdig kan doorgeven als het één groep zou moeten worden. Voor de les van 20.15 kun je tot een kwartier vooraf reserveren.

Mochten één of beide groepen op zaterdagochtend klein zijn, dan voeg ik ze samen naar 1 groep om 9.15 uur. In dat geval geef ik daarover op zaterdagochtend om uiterlijk 8.35 uitsluitsel via de groepswhatsapp. Dus vooral voor de dames die zich dan hebben aangemeld voor de training van 10.30 uur is het dus belangrijk ermee rekening te houden dat de training evt. vervroegd wordt naar 9.15 uur.

Om nog meer trainingsmomenten mogelijk te maken, heb ik voor jullie een pakket met een aantal online mamaFit trainingen samengesteld.

En de zwangere dames èn de mama's die tussen 6 weken en 9 maanden geleden zijn bevallen verwijs ik graag naar mijn online totaalpakket!

 • Ben je zwanger of wil je weer 'back in shape' na de bevalling?
 • Wil je graag op een verantwoorde manier lekker in beweging blijven, aan je conditie (blijven) werken en je spieren verstevigen?
 • Vind je het fijn om je weekend lekker te beginnen door een uurtje actief te zijn in de frisse buitenlucht?
Kom dan meedoen met de ZwangerFit Outdoor & MamaFit Outdoor trainingslessen op zaterdagochtend en woensdagavond in Barendrecht-Nieuwland.
ZwangerFit & Mama Fit OUTDOOR

Actief blijven tijdens je zwangerschap èn erna heeft alleen maar voordelen voor jou èn ook voor je kindje!

In deze lessen besteden we aandacht aan het op peil houden of weer verbeteren van:

 • Conditie
 • Spierkracht
 • Stabiliteit
 • Beweeglijkheid in gewrichten
 • Bekken- en bekkenbodemspieren, en
 • Ontspanning
ZwangerFit & MamaFit OUTDOOR-bankje

Wekelijks komen alle aspecten hiervan aan bod, met gebruik van diverse materialen en doen we loop-, kracht-, conditie- en ontspanningsoefeningen. Iedere deelneemster traint op haar eigen niveau en tempo en krijgt zo nodig advies en oefeningen op maat aangeboden. Je hoeft niet super sportief te zijn om aan deze lessen deel te nemen. Vind je het fijn om buiten te bewegen dan is dat al genoeg. En het is ook nog hartstikke gezellig samen met andere zwangere of pas bevallen dames.

Wanneer kan je beginnen?

Je kunt al starten vanaf ca. 14 weken zwangerschap en doorgaan na de bevalling. Ook als je al langer geleden bent bevallen, zijn deze lessen fijn en zinvol! En voor de reeds bevallen dames:
je mag je baby meenemen als je dat wilt, gewoon lekker erbij in de kinderwagen of in je eigen draagdoek.

Deze lessen worden gegeven op zaterdagochtend en woensdagavond. Je kunt wekelijks instromen.
Startpunt: Muziekplein 28, 2992 NC Barendrecht.
Zorg voor goede sportkleding en sportschoenen, èn een goed humeur en doe mee!

vimeo-video-thumbnail

En ... oh ja:
Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding, dus in principe gaan deze outdoor lessen ook buiten gewoon door, maar als de weersomstandigheden niet veilig zijn, zoals bij onweer, gladheid, extreme warmte of koude, dan hebben we altijd de mogelijkheid om binnen te trainen! Op woensdag in de donkere wintermaanden trainen we soms indoor i.v.m. de veiligheid. Zodra het kan gaan we naar buiten.

Data, lestijden, locatie en prijs

De tarieven zijn voor een knipkaart die onbeperkt geldig blijft, waardoor je rustig een of meer weken kan overslaan. Je kan dus ook tijdens je zwangerschap beginnen en na je bevalling weer doorgaan.

Tarieven:

6 lessen
12 + 2 extra lessen
18 + 4 extra lessen

€ 91,-
€ 182-
€ 273,-

Wil je eerst een proefles doen? Dat kan voor € 17,50.
Besluit je alsnog een knipkaart te kopen, dan wordt dit bedrag verrekend.

In combinatie met een volledige cursus ‘Zwanger, fit & in balans’ of ‘Fit & balans met je baby’ krijg je extra korting op de trainingen, nl.:

6 lessen
12 + 2 extra lessen
18 + 4 extra lessen

€ 81,-
€ 162,-
€ 243,-

Wil je eerst een proefles doen? Dat kan voor € 15,-.
Besluit je alsnog een knipkaart te kopen, dan wordt dit bedrag verrekend.

Locatie:

‘A Beautiful Balance’
Muziekplein 28
2992 GH Barendrecht

Docent:

Jacqueline Luchtmeijer

Wanneer:

Woensdag | Outdoor Sport & incidenteel Indoor Relax*

ZwangerFit & MamaFit gemengd Outdoor | incidenteel Indoor Relax
19.00-20.00

ZwangerFit & MamaFit gemengd Outdoor | incidenteel Indoor Relax
20.15-21.15  

Zaterdag | Outdoor Sport

MamaFit Outdoor
9.15-10.15

ZwangerFit Outdoor
10.30-11.30

 

 

De lessen zijn elke week m.u.v. vakanties. Starten kan wekelijks.

* Gedurende de winterperiode zijn de woensdagavondlessen gewoon Outdoor, tenzij de weersomstandigheden zodanig zijn, dat buiten trainen geen goede optie is. Verder zijn de trainingen in de winterperiode in ieder geval Indoor op

 • de 1e woensdag van de maand om 19.00 en
 • de 3e woensdag van de maand om 20.15 uur

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

A Beautiful Balance heeft betreffende de cursussen geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en zij maken geen cursus bedragen direct aan A Beautiful Balance over. Het is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de cursuskosten door jouzelf op tijd betaald worden. Indien van toepassing kun je vervolgens de nota voor restitutie indienen bij de zorgverzekeraar.