Wat jullie vinden van
A Beautiful Balance

Korte reacties van deelneemsters

Met de tweede op komst heb ik opnieuw de cursus ‘Zwanger, Fit & In Balans’ gevolgd bij Jacqueline. Ten opzichte van de vorige cursus (twee jaar geleden), maakt Jacqueline nu veel meer gebruik van filmpjes. Zo is het nu mogelijk om online per les een korte vooruitblik te kijken en na afloop rustig de oefeningen nog een keer terug te kijken. De filmpjes bevatten de basis van de cursus, zijn kort en duidelijk, waarin ook af en toe sheets zijn verwerkt met een stukje theorie.


Hoewel de cursus in de basis hetzelfde is gebleven, innoveert Jacqueline door kritisch te kijken naar de manier waarop het lesmateriaal wordt aangeboden en zijn ook enkele oefeningen uitgebreid. De belangrijkste motivatie voor mij om opnieuw de cursus te volgen is het vaste wekelijkse moment om te focussen op de zwangerschap en alle stapjes van bevallen nog een keer langs te lopen. De cursus is een fijne mix van inspanning en ontspanning. Ook is er alle tijd voor het beantwoorden van je vragen en is het op verzoek mogelijk om een inhaalles te plannen bij één van de andere docenten (bedankt Caroline!).

Esther Biemond

Barendrecht

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik de online cursus 'Fit & in balans zwanger en bevallen' gevolgd. Als verloskundige weet ik al veel omtrent de zwangerschap en bevalling, maar deze cursus belicht weer heel andere aspecten en heeft mijn kennis zeker doen toenemen.

 

In de online cursus gaat Jacqueline niet alleen in op de theorie, wat ook zeker leerzaam is, maar leer je ook veel over alle veranderingen in je lichaam en welke oefeningen je hierbij kunt doen. Ik vond het waardevol om vanaf halverwege de zwangerschap gerichte oefeningen voor mijn bekken, (onder)rug en buik te krijgen en deze thuis zelfstandig uit te voeren. Het voordeel hiervan is dat je de oefeningen op ieder tijdstip kunt uitvoeren en altijd weer even terug kunt kijken hoe ze uitgevoerd moeten worden.

 

Jacqueline geeft duidelijk uitleg over de verschillende fases tijdens de bevalling en oefeningen met betrekking tot ontspanning en je ademhaling die je kunt toepassen. Daarnaast geeft zij handige tips voor in de kraamperiode en duidelijk instructies voor oefeningen die je dan al wel en beter niet kunt uitvoeren.

 

In zijn geheel een volledige, duidelijke en praktisch toepasbare cursus.

Tamara, verloskundige

Bedankt voor je leuke kaartje. Onze kanjer doet het heel goed. De bevalling was heftig maar ik kijk er goed op terug.

 

Toen op zondag tussen de middag de vliezen werden gebroken startte de bevalling eigenlijk keurig. Met weeënopwekkers zat ik vrij snel op een flink aantal cm ontsluiting en de weeën werden behoorlijk heftig om op te vangen. Na enkele controles mocht ik gelukkig uit bed en heb ik een tijd onder de douche gezeten. Volgens mijn partner was ik echt in een soort trance. Ik kon me dankzij de lessen heel goed focussen en door de ademhalingsoefeningen voorkomen dat ik in paniek raakte van de pijn.

 

Ik vond het al met al een mooie reis en ik wil je bedanken voor je bijdrage daaraan. De gyneacoloog maakte me nog aan het lachen door te zeggen dat hij weet bij wie hij moet zijn als hij een luchtbed opgepompt wil hebben, zo goed pufte ik. Dus die credits wil ik jou graag nog even geven ;).

Op verzoek anoniem

‘Voor mij was het de tweede keer dat ik zwanger was en ik ben wat later in mijn zwangerschap gestart met de online cursus ‘fit & in balans zwanger en bevallen. Mijn eerste bevalling was voor mij best een hele ervaring. Toen ik Jacqueline hierover vertelde was ik inmiddels al 35 weken zwanger. Zij vertelde mij dat de online cursus misschien wel wat voor mij zou zijn. Ik werd hier gelijk erg enthousiast van en ik ben vervolgens met de online cursus gestart.

Het voordeel is dat je de lessen kan kijken wanneer je wilt en zo vaak als je wilt. Wat ook fijn kan zijn is dat wanneer de bevalling eenmaal is begonnen je de meditatie en oefeningen zelfs tijdens de weeen kan kijken en uitproberen wat voor jou werkt. De filmpjes zijn heel duidelijk en op een rustig tempo wordt alle informatie toegelicht. Voor mij heeft het handvaten geboden zowel tijdens mijn laatste weken in de zwangerschap, als tijdens de bevalling en erna. Want ook voor na de bevalling is er een les met informatie om langzaam aan weer te gaan oefenen. Dus bij deze wil ik je enorm bedanken Jacqueline, je begeleiding is super!’

Moniek Goedhart

Heinenoord

Ik wil je nog even apart bedanken voor alle fijne yogalessen en alle oefeningen en informatie die je hebt gegeven. Ik heb hier wederom ontzettend veel aan gehad. Ik was zo opgelucht dat de bevalling zo voorspoedig is verlopen. Ik kon de weeën erg goed opvangen. 

Anne-Greet

Pernis

Ik wil je bedanken voor de tot nu toe leuke, ontspannen en gestructureerde lessen die je geeft. Ook al kan ik niet alles meedoen, ik ga met veel plezier elke zaterdag naar de les toe. Dank je voor je enthousiasme en inzet!

Mirjam van Otterloo

Hendrik Ido Ambacht

Ik moet zeggen dat ik veel gehad heb aan de cursus 'Bevallen doe je samen'. Ik kon mij deze keer goed focussen op de weeën en ze daardoor ook goed opvangen, daar was ik erg blij mee! Aangezien ik vorige bevalling de weeën over me heen liet komen en ze daardoor niet kon opvangen. We hebben een ontspannen bevalling gehad, voor zover dat kan natuurlijk!

Carla Vermaire

Barendrecht

Ik heb onwijs veel gehad aan de yogalessen. Veel oefeningen, houdingen en ademhalingstechnieken heb ik gedurende de bevalling kunnen toepassen en ook John heeft mij geholpen met het puffen etc. door de weeën heen, dus ook de partnerlessen waren voor ons echt zinvol.

Francoise Buitelaar

Barendrecht

Ik heb genoten van je lessen (ondanks de spierpijn) en zou dit graag vaker bij jou willen doen. Dus ik ga zeker kijken of een nieuwe cursus te combineren is met mijn werk. Jouw lessen hebben me veel nieuwe dingen geleerd over mijn lijf en me echt goed voorbereid op de bevalling.

Alicia Cohen

Zwijndrecht

Dankjewel Jacqueline, ik vond het ook echt leuk en jouw gastvrijheid en betrokkenheid vind ik echt bijzonder, zoveel mama’s en baby’s die je voorbij ziet komen en dan toch zoveel interesse in iedereen. Bedankt!

Natasja van Vuuren

Barendrecht

Ze vonden dat ik het heel rustig en beheerst had gedaan: ik liet het over me heen komen en verzette me niet tegen de pijn. Zowel Cor, de mensen in het ziekenhuis en ik denken dat dat zeker komt door de yoga! Dus als je het binnenkort nog drukker gaat krijgen...

Jeanine Bervoets

Ridderkerk

Bedankt voor alle info, heb nu alle tijd om het eens rustig door te lezen.
Ik zal je vast nog spreken, maar wil je in ieder geval heel erg bedanken voor de fijne lessen: heb een hoop ervan opgestoken en vond dat je het erg leuk deed, een mooie combinatie van kennis & bezieling die je in je lessen weet te leggen, super!

Meijnolda van Horsen

Barendrecht

Heb veel aan de cursus gehad. Omdat ik alleen een weeën storm heb gehad en al heel snel overging op pers weeën, zonder op adem te kunnen komen had ik met een perswee geen adem meer om te persen en ging dus op mijn gezicht persen.Heb toen ook gezegd 'Ik haal opnieuw adem om te kunnen persen' 😉 Hoe nuchter blijf je dan? bedenk ik me achteraf.Maar ik ben dus blij dat ik de cursus gedaan heb en er uiteindelijk ook iets aan gehad heb. Ik wil je bij deze ook veel succes wensen in de toekomst en ik hoop dat er nog heel veel vrouwen, net als ik, baat zullen hebben bij de cursus

Deborah Jumelet

Ridderkerk

Ik heb veel aan de cursus gehad en zeker de partnerlessen zodat je een goed koppel met je partner kan vormen. Dionne heeft mij op sommige momenten doorheen gesleept en de massagetechnieken goed toegepast op de momenten wanneer ik het nodig had.

Danique & Dionne

Zwijndrecht

Ik ben zonder pijnbestrijding en op de natuurlijke manier bevallen! Trots! En als cadeautje geef ik zonder problemen borstvoeding!!! Ik ben dus heel blij, en heb veel gehad aan je tips.Heel erg bedankt!!

Amber van Buren

Barendrecht

Nog heel erg bedankt voor de cursus "Bevallen doe je samen'. Ik heb er bij de bevalling veel aan gehad. Vooral de ademhaling was fijn. Na te horen te hebben gekregen dat ons kindje in stuit lag, zag ik echt tegen de bevalling op. Ze hebben het 2 keer geprobeerd te draaien, maar dat is helaas niet gelukt. Op de echo bleek mijn baby iets kleiner dan 6 pond te zijn en daarom koos ik voor een natuurlijke bevalling. Op vrijdag avond iets voor 10 uur in de avond braken de vliezen, dus toen op weg naar het ziekenhuis omdat het stuit was. Onderweg had ik niet veel last. In het ziekenhuis had ik 2 cm ontsluiting. De weeën kwamen snel en in m'n buik waren ze goed op te vangen met puffen. Alleen de weeën eindigden in m'n rug en die kon ik niet opvangen. M'n buikweeen kon ik wel goed opvangen en ik werd rustiger: als er een wee kwam riep ik "Rug, rug..." en daar kwam Danny weer met zijn vuisten in m'n rug; daar heb ik veel aan gehad. De bevalling duurde nog geen 6 uur. Het persen ging goed, ik dacht aan de cursus en kon me goed ontspannen en dat is de reden dat het, ondanks de stuitligging, zo snel verliep

Wendy Lagerwaard

Numansdorp

Tussen de weeën door was ik zo gefocust op mezelf en leek ik af en toe bijna in slaap te vallen. En daar wil ik jou weer complimenten voor geven. In die zin heb ik mijn bevalling helemaal gedaan zoals ik het voor ogen had. De pijn over me heen laten komen zonder te verkrampen en de rust tussen de weeën door de overhand laten nemen. En die (geestelijke) voorbereiding is volledig voortgekomen uit jouw lessen!

Mariëtte de Jong

Hendrik Ido Ambacht

Hallo Jacqueline,Met trots willen wij je laten weten dat onze zoon Mas is geboren.Alle angsten van Kim waren onder controle en ik ben zeer trots hoe goed zij zich heeft gehouden en op een fantastische manier Mas op de wereld heeft gezet. Wat een belevenis, zo uniek.We hebben enorm veel aan de privé sessies bij jou gehad!Daarvoor willen wij alledrie(!) je ontzettend bedanken!

Kim & Serge van der Kruik

Vlaardingen

... en om 11 uur kreeg ik weeën met persdrang. Deze heb ik dankzij jouw technieken goed op kunnen vangen. Inmiddels was de verloskundige aanwezig en stond ze er van te kijken dat alles zo snel was gegaan, want om 11.10 had ik 10 cm ontsluiting en kon ik mijn gang gaan. Dus ja... het woordje KKKKRACHT! heb ik 10 minuten gebruikt. Tessa is toen zonder problemen geboren om 11.26 uur. Ik kan rustig zeggen dat ik voor de 2e keer een hele goede bevalling heb gehad. Ik kreeg complimenten van de verloskundige en de assistente, omdat ik zo rustig de weeën had opgevangen. Dit is mede dankzij jouw hulp aan informatie en techniek. De dingen die jij me geleerd heb, heb ik heel goed toe kunnen passen. Dus Jacqueline HEEL erg bedankt!!

Linda van de Griend

Oud-Beijerland

Jacqueline, ik heb veel gehad aan de tips die jij ons gegeven hebt. Kijken naar waar je kind geboren wordt werkte erg goed voor mij. Zeker ook leuk dat ik nu zelf het hoofdje zag. Geeft je toch weer extra energie voor de volgende perswee! Ook het wegpuffen van de weeën ging goed. Ik kreeg er zelfs een compliment voor van de verloskundige. Dus die is ook zeker voor jou 😉

Susanne Ipskamp

Ridderkerk

Jacqueline, heeel erg bedankt voor alle tips en technieken, ik heb er heel veel aan gehad, vooral het naar de pijn toegaan en het concentreren heb ik echt nodig gehad! Ik ben een paar keer de controle kwijt geweest en toen ik dacht aan jouw lessen kon ik me weer focussen en in mezelf keren zeg maar.Ook bij het persen de letter K zeggen ging perfect! Ook ik heb complimenten gekregen van de verloskundige en ze zei dat ze kon merken dat ik cursus yoga had gevolgd.

Claudia Buitendijk

Maassluis

Wij hebben heel veel gehad aan je cursus. Robbert was door alle informatie erg zeker en wist goed wat er zou gaan gebeuren. Hierdoor was hij tijdens de bevalling heel rustig en kon hij mij goed ondersteunen. Ik vond alle theoretische informatie erg prettig, daardoor wist ik een beetje wat er zou gaan komen. Ik heb heel veel gehad aan de ademhalingstechnieken!! Hierdoor kon ik de weeën goed wegpuffen. Ook heb ik veel gehad aan de ontspanningsoefeningen en de uitleg over persen.Kortom enorm bedankt!!

Charlotte & Robbert Dijker

Rhoon

Ik moet zeggen dat ik veel gehad heb aan de cursus 'Bevallen doe je samen'. Ik kon mij deze keer goed focussen op de weeën en ze daardoor ook goed opvangen, daar was ik erg blij mee! Aangezien ik vorige bevalling de weeën over me heen liet komen en ze daardoor niet kon opvangen. We hebben een ontspannen bevalling gehad, voor zover dat kan natuurlijk! 😉

Carla Vermaire

Barendrecht

Dankjewel Jacqueline, ik vond het ook echt leuk en jouw gastvrijheid en betrokkenheid vind ik echt bijzonder, zoveel mama’s en baby’s die je voorbij ziet komen en dan toch zoveel interesse in iedereen. Bedankt!

Natasja van Vuuren

Barendrecht

Ik heb een prima bevalling gehad, is allemaal super snel gegaan. Binnen 5 uur. Verloskundige heeft met open mond staan kijken.Volgens de verloskundige en de zuster in het ziekenhuis heb ik het super goed gedaan en ben ik heel rustig en kalm gebleven. Heb ook zeker wat aan de cursus gehad. Omdat ik alleen een weeën storm heb gehad en al heel snel overging op pers weeën, zonder op adem te kunnen komen had ik met een perswee geen adem meer om te persen en ging dus op mijn gezicht persen.Heb toen ook gezegd 'Ik haal opnieuw adem om te kunnen persen' 😉 Hoe nuchter blijf je dan? bedenk ik me achteraf.Maar ik ben dus blij dat ik de cursus gedaan heb en er uiteindelijk ook iets aan gehad heb. Ik wil je bij deze ook veel succes wensen in de toekomst en ik hoop dat er nog heel veel vrouwen, net als ik, baat zullen hebben bij de cursus

Deborah Jumelet

Ridderkerk

Tijdens de bevalling merkte ik dat ik erg zelfverzekerd was door de yogacursus; het vertrouwen dat ik op de goede manier de weeën opving, maar zeker dat ik op de juiste manier gebruik maakte van de persweeën gaf mij extra kracht. DANK Jacqueline!

Marit

Rhoon

Dankjewel lieve Jacqueline, dankzij jou heb ik nu het gevoel echt voorbereid te zijn op de bevalling!Ik vindt dat je het super doet, je warmte en betrokkenheid straalt er van af

Claudia Viskil

Willemstad

Het was helaas niet gelukt de baby 'zelf' te draaien vanuit stuitligging naar hoofdsligging, maar in het ziekenhuis is het gelukkig goed gegaan. Ze ligt weer keurig met het hoofd naar beneden.Heel veel baat gehad bij yoga voor de ontspanning (voor die tijd lekker een half uurtje oefeningen gedaan). Bij vrijwel alles de diepe relaxte buikademhaling kunnen gebruiken. Uiteraard helemaal handig bij het draaiproces. Supersoepele buik en de tegenreactie van de buikspieren prima kunnen opvangen en juist ontspannen.Een compliment van de gynaecoloog over het zo goed kunnen ontspannen van de buik tijdens het draaien:Hij: 'Tjonge, dat doet u echt heel goed mevrouw.' Ik: 'Yoga'. Hij: 'Dat adviseren we in het vervolg maar aan elke vrouw die hiervoor komt'.Het draaien zelf was met alle tussendoorcontroles met het echo-apparaat zelfs binnen de minuut gedaan

Gerdien de Lange

Barendrecht

Jacqueline, ik heb tijdens de bevalling heel veel gehad aan je ademhalingsoefeningen (zucht- en puflessen). Ik bleef maar complimenten in het ziekenhuis krijgen van al het personeel dat we dinsdag voorbij hebben zien komen. Dat ik zo goed de weeën opving door op mijn ademhaling te letten. Ze zagen zelden mensen die zo rustig waren op het laatst bij de heftige weeen (maar dat kostte me veel moeite hoor, haha). Een arts in opleiding vroeg of ik een cursus gedaan had. Zij zei dat ze straks in haar praktijk iedereen aan gaat raden zo'n cursus te doen. Dus dat was fijn om te horen. Tijdens het persen moest ik ook nog aan je denken dat het beter was je ogen open te houden

Amy van Duijn

Barendrecht

Ik heb van alle kanten complimenten gekregen over de manier waarop ik de weeën heb opgevangen en wil dus ook graag mijn complimenten aan Jacqueline geven voor de manier waarop zij haar cursus geeft. De kraamhulpen (ik had er twee bij de bevalling, de ene moest nog wat bevallingen meemaken en ja, thuis bevallen is niet meer zo in!) wilden A Beautiful Balance bij iedereen promoten...

Astrid Höppener-Bestenbreur

Dordrecht

Bedankt, lieve Jacqueline, voor de leuke mama & baby yoga bijeenkomsten! Met jouw enthousiasme & gedrevenheid, de perfecte 'ingrediënten', heb ik jouw lessen met heel veel plezier bijgewoond. Maar bovenal heeft jouw warme & vriendelijke persoonlijkheid een mooie indruk bij mij achtergelaten. Ik vind je een mooi mens! Veel liefs, Martine

Martine de Ronde

Poortugaal

Al met al, heel tevreden met de bevalling en alle technieken die ik in deze snelle periode kon toepassen. Voor de dames die nog moeten: echt, alles wat we geleerd hebben, komt terug als je eenmaal bezig bent. Wel nuttig om alle documenten van Jacqueline’s emails nog één keertje door te nemen

Kim

Barendrecht

Ik vond het heel fijn om ook van andere moeders te zien hoe zij mama zijn. Leuk om te zien dat ieder kind zich op zijn eigen wijze en tempo ontwikkelt en dat je je eigen hobbeltjes met iedereen kunt delen. Verder vind ik het heel bijzonder hoe je altijd van iedereen weet wat er op dat moment bij hen speelt en hoe je met de kleinste tips iemand verder kunt helpen. Ik was daar altijd erg goed bij geholpen en voelde me voldoende op mijn gemak om over alles te praten. Bedankt daarvoor! Voor de zwangerschapsyoga kreeg ik de tip van mijn verloskundigen (Gardy en Yolande). Ik vond je yogalessen zo ontzettend leuk en nuttig, dat ik ook de mama en baby yoga wilde gaan doen. Ook deze lessen waren ontzettend leuk en leerzaam! Liefs Eline

Eline van der Stoep

Rhoon

Heel erg bedankt voor alles.Ik heb tijdens de lessen echt kunnen relaxen en een momentje gehad met Silvie. Wat ook mijn doel was! Ik ga het iedereen aanraden!

Lineke Reuvekamp

Barendrecht

Ik wil jou ook hartelijk bedanken voor je adviezen en ontspanoefeningen. Als je daar ligt dan denk je er niet meteen aan, maar als je dan het beginduwtje krijgt van de verpleegster dan ga je je alles weer herinneren. Onwijs bedankt voor je interesse ook en voor je fijne begeleiding. Vind dat je het geweldig doet. Je bent een lieverd!!

Mariëlle Luijendijk

Barendrecht

Jacqueline, bedankt voor alle tips om de weeën te kunnen doorstaan. Ik kreeg alleen maar complimenten van de verloskundigen en het verplegend personeel over de rust en het zelfvertrouwen waarmee ik alles doorstond!

Martine Bakx

Schiedam

Jacqueline, bedankt voor alle nuttige info en de praktische oefeningen. Ik gok dat alle dames wel aan je zullen denken tijdens de bevalling, hihi! Ik heb zelf iig het gevoel enigszins voorbereid te zijn op wat er komen gaat! Wat ik wel en niet wil en ook wat ik kan verwachten. Wat ik ook heel fijn vond is de tijd die je voor ons genomen hebt. Het leuke vond ik ook dat Henrik de partnerles ook nuttig vond. Hij kan niet zoveel met de papieren info die ik thuis ook wel heb liggen en ik merk aan hem dat hij zich nu ook bewuster is geworden van wat er komen gaat en de bevalling niet meer als een grote gruwel ziet! Ik heb er alle vertrouwen in dat het nu wel goed gaat komen! Het heeft bij mij wat lang geduurd, maar nu zit dat wel goed!Verder vond ik de sfeer erg prettig in de groep. Fijn ook om ieders verhalen te horen! Ik vind het wel een bijzonder idee dat als wij elkaar weer zien, we dan allemaal een kindje meenemen.Nogmaals bedankt en tot oktober op de terugkomdag!

Marike Barendregt

Dordrecht

Wat een leuke avond was het gisteren!Ik ben blij dat ik de cursus bij je mag volgen en kijk alweer uit naar volgende week.En ik heb nog even een kijkje op je site genomen: leuk de mama en baby yoga, kan ik me daar alvast voor opgeven voor sept/okt??

Marieke den Otter

Rhoon

De ademhalingsoefeningen die wij tijdens de yogales hadden geoefend zorgden ervoor dat ik de weeën goed op kon vangen. Tijdens het persen heb ik bewust mijn tong tegen mijn gehemelte gedaan, zodat ik niet op mijn gezicht zou persen. Dat was een goede tip van je.Bedankt in ieder geval voor de leuke lessen! Ik heb er zeker iets aan gehad!

Lydia de Geus

Barendrecht

Na een zeer snelle bevalling, is onze zoon Brent geboren.Hij doet het als een zonnetje en mama maakt het ook prima!Jacqueline, nogmaals super bedankt voor al het aangeleerde! Wederom heb ik er weer heel veel aan gehad!Tot op de baby-ochtend. En diegene die nog moeten...... toi toi toi

Mariska Lanser

Vlaardingen

Nogmaals bedankt voor je goede lessen zwangerschapsyoga, ik vond het erg leuk. Peter & ik stellen je persoonlijke belangstelling ook erg op prijs. Vaak mijn ervaring kunnen vertellen, helpt mij wel in de verwerking ervan. Ik ben blij dat ik nu eindelijk echt van Kevin kan genieten.De cursus mama & baby yoga spreekt mij wel erg aan, ik heb ook de behoefte om op een ontspannen manier iets leuks met Kevin te doen

Mariska Witte-van Herk

Rhoon

De herinneringen aan de fijne cursussen zwangerschaps- en mama & baby yoga kwamen weer levendig terug, hartstikke leuk! En super dat ik nou, op welk tijdstip dan ook, jouw meditatieoefeningen erbij kan pakken om weer "op krachten" te komen!Nogmaals bedankt voor al je lessen, tips en adviezen. Met de CD heb je iets hartstikke moois en bruikbaars gemaakt voor iedereen die een goeie balans zoekt, knap werk!

Wilma van den Berg-Nelisse

Vlaardingen

Zelf ervaren wat wij voor jou kunnen doen?

Opfrismogelijkheden voor bevallingservaring

Zwangerschapscursussen

Voor zwangeren op locatie en online

Alle cursusdata op een rij

online zwangerschapscursus

Overal op je eigen tijd te volgen

Individuele zwangerschapsbegeleiding

(Online) mama & baby yoga

Samen met jouw baby herstellen