Bevallen doe je samen

Een korte actieve & informatieve
multimediale zwangerschapscursus

Bevallen doe je samen

Een korte actieve & informatieve
multimediale zwangerschapscursus

Online met partnerles op locatie

Deze zwangerschapscursus bestaat uit één uitgebreide oefenbijeenkomst met partner in Barendrecht, PLUS  toegang tot de meest complete online zwangerschapscursus ‘Fit & in balans zwanger & bevallen’ met duidelijke oefeningen en uitleg over zwangerschap, bevalling en herstel na de bevalling.
 • Heb je behoefte aan een compacte voorbereiding op de bevalling samen met je partner?
 • Wil je precies weten wat er in je lichaam gebeurt nu je zwanger bent en je straks gaat bevallen?
 • Wil je graag optimale steun en coaching van je partner ervaren bij jouw bevalling?
 • Wil je met rust in je hoofd, bewust en vol vertrouwen in lichaam & geest je bevalling tegemoet gaan?
 • Wil je ook in de laatste weken van je zwangerschap gemakkelijk kunnen oefenen en ontspannen, gewoon lekker vanuit je eigen huis en op het moment dat het jou uitkomt?
Dan is deze cursus wellicht iets voor jou èn je partner samen en kunnen jullie meedoen aan deze korte, praktische cursus, welke een blend is van de online-zwangerschapscursus ‘Fit & in balans zwanger & bevallen’ en een dubbele oefenles, samen met je partner, op onze locatie in Barendrecht.
bevallen doe je samen, partnerles, A Beautiful Balance

Je krijgt toegang tot de volledige online cursus ‘Fit & in balans zwanger & bevallen’ en daarnaast tot de dubbele partnerles van de cursus ‘Zwanger, fit & in balans’ op basis van beschikbaarheid.

De tijd in de partnerles wordt besteed aan het oefenen van het geleerde in het online gedeelte. Het is daarom belangrijk om het online gedeelte te hebben gevolgd vóór de live sessies.

We gaan aan de slag met diverse oefeningen, ter bewustwording van je houding en versteviging van de spieren die belangrijk zijn bij de bevalling, bekkentherapeutische oefeningen, ademhaling en ontspanning.

En samen met je partner ga je praktisch aan de slag met wat jullie in de online modules al hebben kunnen leren over bevallen. Je partner gaat leren jou zo goed mogelijk te coachen, zodat jullie straks samen met de geboorteprofessionals een echt team zullen vormen!

In de live partnerbijeenkomst gaan we vooral aan de slag met technieken en vaardigheden die voor jullie samen van belang zijn bij de bevalling.

Het is ondertussen gebleken en wetenschappelijk onderbouwd, dat  ontspanning, ademhaling en het kunnen focussen de belangrijkste zaken voor een voorspoedige bevalling zijn.

Door de 'blended care' van de online module en een live sessie kun je het geleerde nog zo vaak als je wilt terug kijken en beoefenen.
Jullie krijgen vanaf de start van de cursus 6 maanden toegang tot de online module.

Hoe werkt het aanmelden

Na je aanvraag neemt Jacqueline per mail contact met je op voor een korte uitleg over de werkwijze en om samen met jou een geschikte datum te plannen.

Is de planning naar je zin, dan kan je met de link die in je in de mail ontvangt toegang tot de complete online cursus ‘Fit & in balans zwanger & bevallen’ krijgen,

Het is belangrijk dat je eerst de aangegeven online lessen volgt, zodat jullie je goed kunnen voorbereiden op de live oefensessie in Barendrecht.

 • Je gaat in de live sessie samen met je partner oefenen wat je in de online-zwangerschapscursus al hebt geleerd.
 • Deze online cursus is duidelijk opgebouwd om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling.
 • Je krijgt daarin een aantal korte verduidelijkende filmpjes te zien
  • ter voorbereiding op het bevallen,
  • met de 'do's & don'ts' voor de partner,
  • ontspanningsaudio's,
  • ademtechnieken voor het opvangen van de weeën,
  • perstechnieken
  • en oefeningen om je herstel erna optimaal te kunnen ondersteunen.

Tevens krijg je goede informatie en oefeningen voor lage rug en bekken om klachten daarvan zo veel mogelijk te voorkomen of reduceren.

Jullie kunnen in de live sessie dan uiteraard ook al je vragen erover stellen.

De investering is € 127,- per stel. Cursusdatum is in overleg.

Het aanvragen van informatie kan bij voorkeur door het invullen van onderstaand formulier. Telefonisch kan je evt. Jacqueline bereiken of appen op 06-44 020 800.

Lees eerst de algemene voorwaarden en de privacy- en cookieverklaring voordat je het formulier verzendt.

Je ontvangt direct een bevestigingsmail nadat het formulier is verzonden.

Breng me op de hoogte van de oefendatum 'Bevallen doe je samen'

Vul onderstaand formulier in, dan mailt Jacqueline je zo snel mogelijk optie(s) om mee te doen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

A Beautiful Balance heeft betreffende de cursussen geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en zij maken geen cursus bedragen direct aan A Beautiful Balance over. Het is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de cursuskosten door jouzelf op tijd betaald worden. Indien van toepassing kun je vervolgens de nota voor restitutie indienen bij de zorgverzekeraar.