De actieve online zwangerschapscursus

Fit & in balans zwanger & bevallen,
online zwangerschapscursus met
zwangerschapsyoga, bekkentherapie en mindfulness

Fit & in balans zwanger & bevallen,
online zwangerschapscursus
met zwangerschapsyoga,
bekkentherapie en mindfulness

Voorkom / verminder zwangerschapsklachten

In deze zwangerschapscursus ontdek je online hoe je minder last krijgt van zwangerschapsklachten als bekkenpijn en lage rugpijn. Met oefeningen uit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, hypnobirthing en mindfulness op verschillende niveaus. Ervaring is niet nodig. Alles wordt je duidelijk uitgelegd.

Je zwangerschap is dus geen reden om stil te zitten en het heel rustig aan te doen. Deze online zwangerschapscursus biedt een mooie balans aan informatie en oefeningen om een krachtige zwangerschap en prettige bevalling te beleven. De informatie is helder met mooie animaties en de oefeningen worden voorgedaan met zwangere dames van verschillende trimesters.

Van zwangerschap, kraamtijd tot herstel

Je bent zwanger, dat duurt meestal zo'n 9 maanden. Daarna ga je bevallen en dan ben weer zo'n 9 maanden aan het ontzwangeren. Daarom heb je meer nodig dan de meeste online zwangerschapscursussen je kunnen bieden.

Veel online zwangerschapscursussen (eigenlijk bevalcursussen) richten zich op de dag van de bevalling. Daar leer je veel over het verloop van de bevalling en hoe daar mee om te gaan. Maar wat doe je die andere 18 maanden?

Mijn online zwangerschapsyoga gaat daarom verder en richt zich natuurlijk ook uitgebreid op jouw bevalling. Maar ook op je zwangere lichaam en kraamtijd. Na de kraamtijd heb ik nog een cursus voor het versterken van je lichaam, online mama & baby yoga 'Fit & in balans met je baby'. Speciaal voor het herstellen na je zwangerschap.

Schaf je het complete online pakket in één keer aan? Dan krijg je een aantrekkelijke korting

Als bekkentherapeut, gespecialiseerd in zwangeren, leer ik je om te gaan met je zwangere lichaam. Ik leg je o.a. uit hoe je je lichaam kan stabiliseren. Hiermee kan je klachten als bekkenpijn en lage rugpijn voorkomen, verminderen of zelfs weg krijgen.

Keizersnede

Ook als je een (geplande) keizersnede moet ondergaan heb je veel ondersteuning nodig bij je zwangerschap, kraamtijd en bij het ontzwangeren.

Je krijgt bij een keizersnede mogelijk ook te maken met weeën en dan is het juist extra handig als je weet hoe je daarmee om kan gaan.

Jij als regiseur

Sporten aangepast aan je zwangere lichaam, voor en tijdens de zwangerschap voorkomt een heleboel klachten van je veranderende lichaam, maar als je je niet lekker voelt blijf je vaak liever op de bank zitten.

Ontdek hoe je jouw mindset verandert om toch van die bank te komen en te gaan trainen. Bevallen is namelijk topsport en daarvoor heb je training nodig. Je gaat daardoor vol vertrouwen die bevalling in en lever je een topprestatie.

De juiste mindset helpt om de pijn anders te beleven, waardoor je toch met een goed gevoel terug kan kijken, zelfs op een zware bevalling.

Door jarenlang feedback van mijn cursisten te verwerken in mijn cursussen en in mijn behandelingen bij o.a bekkenpijn, heb ik inmiddels duizenden zwangeren kunnen helpen bij hun zwangerschap en bevalling en geef ik aan 5 groepen zwangeren per week les.

Twee in één

De training bestaat uit twee cursussen in één:

 • Zwangerschapsyoga om fit te blijven tijdens de zwangerschap. Dit geeft je vertrouwen in je lichaam. En bewustwording van wat je lichaam allemaal aankan, waardoor je krachtig je zwangerschap en later ook je bevalling doorloopt.
 • Een uitgebreide bevalcursus met duidelijke uitleg, animaties en oefeningen om de bevalling te doorlopen. Ontdek hoe jouw partner jou kan ondersteunen vanaf de weeën tot de kraamtijd.

Waarom zou je deze online zwangerschapscursus zwangerschapsyoga doen?

 • Je wilt een online zwangerschapscursus en toch veel oefenen / trainen.
 • Je wilt meer informatie en specifieke oefeningen naast:
  • je eigen sport
  • doorlopende zwangerschapsyoga
  • ZwangerFit lessen
  • zwangerschaps bootcamp
 • Je wilt oefeningen van makkelijk tot pittig, maar goed uitgelegd en veilig genoeg om zonder toezicht van een professional te volgen.
 • Je wilt dat ik samen met jou je partner leert om jou te coachen en te begeleiden naar jouw specifieke wensen en dat de cursus voor jou en je (beval)partner geschikt is.
 • Je vindt het prettiger om in je eigen (thuis)omgeving een cursus te doen i.p.v. in een groep.
 • Je woont te ver weg van Barendrecht.
 • Er is bij jou in de buurt geen cursus die aansluit bij je behoefte, of er is geen klik met de docent.
 • De cursusdata of -tijden komen je slecht uit.
 • Er is geen plaats meer in de door jou gewenste cursus.
 • Je kan overal en wanneer het je maar uitkomt de cursus volgen, als je wisselende werktijden hebt, niet kan slapen, op vakantie bent of je in het buitenland woont.

Bij A Beautiful Balance is de online-zwangerschapscursus de meest uitgebreide zwangerschapscursus die je in het Nederlands kan vinden en bevat onderdelen uit:

 • ZwangerFit®
 • pilates
 • zwangerschapsyoga
 • mindfulness
 • hypnotherapie

Naast alle oefeningen wordt uitgebreid uitleg gegeven over

 • wat er hormonaal gebeurt en wat het doet met je lijf met behulp van duidelijke animaties
 • hoe je feelgood hormonen kan stimuleren
 • houding
 • wat je voelt als de weeën komen en wat je er mee kan.
 • het hele geboorteproces met behulp van 3D- animatie
 • Verschillende houdingen en bevallingen
 • Do's en dont's in de kraamtijd 
 • oefeningen tijdens na de kraamtijd

Kies voor veel informatie over en verschillende oefenmogelijkheden voor:

 • je bekken en onderrug,
 • je mindset en ontspanning,
 • omgaan met de pijn,
 • ademtechnieken voor de ontsluitingsfase,
 • diverse goede perstechnieken,
 • de kraamtijd.

Bevallen doe je samen

Wil je toch liever contact, dan kan je de onlinecursus combineren met één partnerbijeenkomst in een bestaande Zwanger, fit  & in balans groep. Je kan dan het geleerde in de praktijk oefenen, vragen stellen en andere zwangeren met partners ontmoeten, die ongeveer net zo ver in de zwangerschap zijn als jullie.

Individuele coaching

Heb je specifieke wensen / problemen of weinig tijd? Combineer de onlinecursus met individuele zwangerschapsbegeleiding, zodat Jacqueline zich volledig op jouw specifieke wensen kan richten en gebruik maken van diverse tools zoals: mindfulness, motivational interviewing, EMDR, bekkentherapie, ademcoaching, ontspanningstherapie en massagetherapie.

Bij bepaalde coachingsvragen, is videobellen ook mogelijk. App / bel Jacqueline voor de mogelijkheden 06-44 020 800

Doorlopende cursussen in je eigen omgeving

Je kan natuurlijk ook in je eigen omgeving doorlopende lessen zwangerschapsyoga doen of een bootcamp met daarnaast deze cursus voor andere oefeningen en de info.

Alleen voor zwangeren en verse moeders

Van beroep ben ik (mindful) fysiotherapeut, zwangerschapscoach (ZwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsgym- en zwangerschapsyogadocente), mindfulness- en meditatietrainer en hormoonyogadocent.

Vanuit A Beautiful Balance begeleid ik vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten en geef ik groepslessen ter voorbereiding op de bevalling en groepslessen voor het weer ‘lekker in je vel’ komen na de bevalling. Met veel plezier en enthousiasme combineer ik het begeleiden van zwangeren, individueel en in groepsverband, met het geven van diverse themabijeenkomsten, nascholing, communicatie-, bewustwordings- en meditatietrainingen.

Mijn naam is Jacqueline Luchtmeijer. Ik ben getrouwd met Frank en moeder van 2 kinderen, Nienke (1995) en Joris (1996).

Passie voor zwangerschap

Als kind had ik al een een passie om zwangeren te helpen met de bevalling en wilde ik verloskundige worden. Omdat ik graag van mijn nachtrust geniet, heb ik de keuze gemaakt om via fysiotherapie zwangeren te helpen. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik me direct gaan nascholen op het gebied van zwangerschapseducatie en bekkenproblematiek. Op deze manier help ik jou met veel plezier de zwangerschap door.

Ook verloskundigen volgen mijn onlinecursus

Ik word dan ook erg blij van de positieve reacties van cliënten en verloskundigen uit de regio. Ondanks dat verloskundigen en ook gynaecologen alles weten over de bevalling, komen ze toch een cursus bij mij doen. Dit versterkt mijn 'drive' om mijn cursussen te blijven verbeteren voor mijn cliënten.

Essentie van zwangerschapsyoga

Lichaamsbewustwording, bewegen en ontspannen zijn voor mij essentiële onderdelen van gezondheid en dit is in mijn behandelingen, lessen en trainingen terug te vinden. In al mijn cursussen, trainingen, individuele sessies en behandel-trajecten staan de 4 dimensies centraal: body, mind, spirit & tools.

Welke van de ‘tools’ ik tijdens de individuele sessies kan gebruiken, verschilt per individu, waardoor het precies op maat is en persoonlijk bij jou past.

Mijn grote kracht is jou begeleiden met mijn passie en aandacht. Of het nu gaat om bekken- of lage rugpijn, bekkenbodemproblemen, voorbereiding op de bevalling, bevallingservaring, lekker in je vel zitten tijdens en na je zwangerschap of andere issues.

De cursus bevat naast uitgebreide informatie over bevallen en bekken, meer dan voldoende oefeningen met veel aandacht voor bekkenpijn en ontspanning, die je door de zwangerschap heen kunnen helpen.

Online zwangerschapsyoga

Een bewuste en krachtige online zwangerschapscursus voor jou en je partner. Jullie worden samen voorbereid op jouw bevalling op basis van zwangerschapsyoga, ZwangerFit®, hypnobirthing en mindfulness. En jij kan mee  trainen om je mooie veranderende lichaam in shape te houden / krijgen.
Kom van de bank af en doe mee met deze online zwangerschapscursus. Een heel praktische cursus met veel fijne milde en pittige trainingen en duidelijke uitleg over wat er in je lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap en bevalling. Dit in combinatie met tips voor lichaam en geest en niet te vergeten lessen om je partner jou te leren coachen.
Je leert te ontspannen als het kan en te focussen als het moet. Na deze cursus ben jij niet alleen top voorbereid op je bevalling, maar sta je ook fit en in balans in je zwangerschap.
Deze cursus kun je volgen vanaf zo’n 12 weken zwangerschap. Zo heb je maximaal profijt van alle fijne (yoga) oefeningen én zijn jij en je partner super voorbereid op je bevalling.
vimeo-video-thumbnail

Bevallen is topsport

Iedereen kan meedoen door de verschillende niveaus van de oefeningen. Heb je last van bekkenpijn of lage rugpijn? Ik geef bij belastende oefeningen alternatieven, zodat je toch mee kan doen, ondanks je klachten. Ik leer je hoe je naar je lichaam kan luisteren.

Naast de uitstekende voorbereiding op de bevalling helpen de oefeningen om fysiek en mentaal sterker te worden en te blijven. Ik leer je te voelen wat er in je lichaam gebeurt en hoe je daarop kan reageren, waardoor je merkt dat je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet gaat.

Je gaat je lichaam nog beter leren kennen door de tegenstellingen in het leven: werken en rusten, in- en uitademen, aanspannen en ontspannen. We werken toe naar een goede mindset, samenwerking van lichaam en geest.

Bereid je mindset goed voor op de bevalling

In het tweede deel van deze online zwangerschapscursus wordt je voorbereid op de bevalling. Met oefeningen uit hypnobirthing en mindfulness leer ik je om 'vriendjes te worden met de pijn', waardoor je de regie blijft houden en niet in paniek raakt tijdens de bevalling. Het verloop van de bevalling heb je helaas geen regie over, maar wel over de omgang ermee.

Ik laat je zien met animaties wat er tijdens de verschillende fases van de bevalling allemaal met je lichaam gebeurt en vertel je hoe je op verschillende manieren daar mee om kan gaan. Zodat je zelf je keuze kan maken wat bij jou past

Daarom vertel ik ook je partner hoe jij omgaat met de pijn. En ontdekken jullie samen welke ondersteuning het beste bij jou past. Zodat je partner niet machteloos naast je zit, maar iets voor je kan betekenen en ondersteunen met coaching en massages. Ik leer jullie allebei om vertrouwen te hebben in wat jij allemaal kan.

Oefeningen op verschillende niveaus

Wanneer je een nieuwe sport gaat beoefenen, moet je eerst de basis leren. Zo ook met bevallen. Ga je er onvoorbereid in, dan kan het een flinke tegenvaller zijn. Heb je de juiste handvatten om je door zo’n zware lichamelijke prestatie heen te helpen, dan gaat alles veel makkelijker.

Je mindset speelt hierin een grote rol. Ik ga je helpen de juiste bewegingen met de juiste ademhalingstechnieken en de perfecte mindset te combineren, waardoor je een fundering bouwt, waarop je kunt vertrouwen

Ik leer je de uiteindelijke prestatie te beïnvloeden met het visualiseren van je doel. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit werkt, net zoals wanneer topsporters bewegingen visualiseren en de uitkomst van hun wedstrijd. Het maakt je scherp in je hoofd, wat je lichaam meer dan goed zal ondersteunen tijdens jouw topprestatie: het ter wereld brengen van je kindje.

Extra workouts

Omdat trainen tijdens de zwangerschap voor fitheid & conditie nu nog belangrijker is, heb ik 7 workouts van 1 uur opgenomen. Aanvankelijk voor mijn cursisten in Barendrecht. Maar ik wil ze jou niet onthouden.

Naast de oefeningen van de online cursus, kan je nu dus de workouts extra doen. De toegevoegde waarde van de workouts is....

 • dat je meer ZwangerFit oefeningen gaat doen,
 • dat je meegenomen wordt in een flow van een uur van inspanning en ontspanning,
 • dat je nog meer zin krijgt om de oefeningen te doen, waarmee je nog beter bekkenpijn kan aanpakken en/of voorkomen
 • dat je meer gelukshormonen (endorfines) aanmaakt en je je lekkerder voelt (wetenschappelijk bewezen).

 

Bestel je de workouts gelijk met de onlinecursus, dan ontvang je ze voor een gereduceerde prijs.

Prijzen & bestellen

9 maanden toegang tot de
Online cursus
87,-

9 maanden toegang tot de
Workouts
67,-

9 maanden toegang tot
beide van 154,- voor
97,- 

 

Wil je eerst proeven? Dat kan.
Krijg 2 weken toegang tot de
proeflessen incl. 7,50 korting
op een online cursus van ABB
7,50

 

Docent: Jacqueline Luchtmeijer

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar gedeeltelijk vergoed, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

A Beautiful Balance heeft betreffende de cursussen geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en zij maken geen cursus bedragen direct aan A Beautiful Balance over. Het is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de cursuskosten door jouzelf op tijd betaald worden. Indien van toepassing kun je vervolgens de nota voor restitutie indienen bij de zorgverzekeraar.