Fit & in balans met je baby

herstellen na je bevalling samen met je baby

Soms is het 'n heel gedoe, om weer te gaan sporten na je bevalling, maar wel essentieel om weer krachtig te worden in bekken, buik, rug en je conditie weer op te bouwen. Het fijne van deze postpartum cursus is dat je je kindje kunt meenemen, terwijl jij fit en ontspannen oefeningen doet, helemaal afgestemd op jouw herstelniveau na de bevalling!!
fit & in balans met je baby-3

‘Fit & in balans met je baby’ is ontwikkeld als postpartum cursus voor jou als (recent) bevallen mama om bij te dragen aan de balans in je veranderde lijf en leven nu met je baby. Je gaat onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut anderhalf uur per week aan de slag om weer lekker fit te worden en tegelijkertijd versterk je op een leuke manier het contact met je kindje. Dus geen geregel van oppas, want je neemt je baby gewoon lekker mee! Het is ook mogelijk om tijdens de cursus je baby te voeden of te verschonen.

De cursus bestaat uit 7 lessen van 75 minuten en is geschikt voor moeders en baby's vanaf 6 weken. Na een keizersnede adviseer ik je op z’n vroegst vanaf 2 maanden na de geboorte te starten.

Daarna heb je de mogelijkheid om losse lessen mee te doen en/of een knipkaart te kopen. Je kan mee blijven doen tot je kindje ca. 2 jaar is, met de mogelijkheid om bijvoorbeeld om de 2 of 3 weken mee te doen. uiteraard op basis van beschikbaarheid.

Tijdens de cursus ‘Fit & in balans met je baby’ werk je aan het weer lekker in je vel komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van oefeningen uit het ‘Mama & baby yoga’ concept, maar ook uit Carryoga (=yoga met je baby in de draagdoek), aerobics, fitness en Pilates en wordt er soms gebruik gemaakt van oefenmaterialen, zoals bijvoorbeeld een fitbal. Elke les is weer anders en wordt in de loop van de cursus zwaarder, en… het gewicht waarmee je traint groeit hierbij mee. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de ontwikkeling van de baby en passen de aangeboden prikkels daarbij.

video

We starten met een goede warming up, yogaoefeningen zonder èn met je baby, soms in de draagdoek, een andere keer weer uit de doek, spierversterking, rekken, strekken, en dit alles op een speelse manier samen met je baby. De spieren van je buik, rug, billen, benen en bekkenbodem krijgen extra aandacht en we sluiten de les af met een bewustwordings-oefening ten aanzien van een bepaald thema wat voor de deelneemsters actueel is. Dit gebeurt op een ontspannen manier en vervolgens word je de ruimte geboden om ervaringen te delen. Op deze manier kun je zowel lichamelijk als geestelijk weer krachtig èn flexibel worden, fit & in balans, terwijl je tegelijkertijd het contact met je kindje versterkt. Het is ook een leuke mogelijkheid om ervaringen te delen met andere jonge moeders.

Data, lestijden, locatie en prijs

Cursusprijs:

€ 99,50

Knipkaart vervolglessen

6 x
12 x + 2 extra lessen
18 x + 4 extra lessen

€ 75,-
€ 150,-
€ 225,-

De knipkaart is ook te gebruiken voor ‘ZwangerFit & MamaFit OUTDOOR’ en voor
‘Fit & balans met je dreumes’

In overleg zijn soms losse vervolg lessen mogelijk tegen contante betaling van €17,50.
Voor overleg kan je Jacqueline bellen op 0644-020 800.

Locatie:

‘A Beautiful Balance’
Muziekplein 28
2992 GH Barendrecht

Docent:

Jacqueline Luchtmeijer

Cursusdata:

I.v.m. Covid-19 geef ik momenteel geen ‘Fit & in balans met je baby’

Heb je meegedaan met de basiscursus en wil je langer doorgaan, koop dan een knipkaart.
De knipkaart is ook te gebruiken voor ‘ZwangerFit & MamaFit OUTDOOR’ en voor Fit & balans met je dreumes

75,00225,00

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, vergoeden sommige ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar gedeeltelijk vergoed, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

A Beautiful Balance heeft betreffende de cursussen geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en zij maken geen cursus bedragen direct aan A Beautiful Balance over. Het is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de cursuskosten door jouzelf op tijd betaald worden. Indien van toepassing kun je vervolgens de nota voor restitutie indienen bij de zorgverzekeraar.