Zwanger, fit & in balans

Zwangerschapsyoga met ZwangerFit®

Zwanger, fit & in balans

zwangerschapsyoga met ZwangerFit®

Lessen in coronatijd

Je wilt graag een cursus doen en contact maken met andere zwangeren. Maar hoe dan in corona tijd?

Balen. Je kan een online cursus doen. Maar.. daar zit je eerlijk gezegd niet op te wachten. Dan maar geen cursus?  Je krijgt steeds meer last van je bekken. Je conditie vliegt achteruit. Je gaat steeds meer opzien tegen die bevalling. Je kan niet meer ontspannen. je slaapt slecht. Shit. Straks wordt het nog een keizersnede. Zo'n operatie zit je ook niet op te wachten.

Gelukkig heb je nu een keuze.

Met 'Zwanger, fit & in balans, zwangerschapsyoga' kom je toch in contact met andere zwangeren. In overleg met de groep via online bijeenkomsten of buitenlessen en een WhatsApp groep. En binnenkort kan je in een kleine groep weer binnen lessen, met 1,5m afstand.

Je doorloopt je zwangerschap fit en in balans. Je hebt minder kans op bekkenklachten. En je mindset verandert, waardoor je ontspant en lekker slaapt. Wow. Na je bevalling kijk je samen met partner terug op een fijne zwangerschap en bevalling. Met je kindje in je armen.

Zet de eerste stap. Schrijf je in voor deze cursus en laat je meevoeren naar een mooie bevalling.

lessen in coronatijd

lessen in coronatijd

‘Zwanger, fit & in balans, zwangerschapsyoga’ is de oercursus van A Beautiful Balance waar je op een actieve manier verantwoord en ontspannen toewerkt naar de bevalling, onder leiding van Jacqueline Luchtmeijer, Caroline den Exter of Charissa Bosschert.
Deze cursus zwangerschapsyoga met ZwangerFit wordt in combinatie met een uitgebreide theoretische en praktische online ondersteuning verleend. 

Zwangerschapsyoga levert een goede, mooie balans

Bij ‘Zwanger, fit & in balans, zwangerschapsyoga’ gaat het om een goede, mooie balans tussen draagkracht en draaglast. Het beste uit zwangerschapsyoga, ZwangerFit® en zwangerschapsgym gecombineerd met Pilates, T'ai Chi, aerobics, mindfulness en hypnobirthing, wordt gebruikt in de cursussen.

Het is een uitgebalanceerde cursus die qua opbouw past bij het moment van je zwangerschap en ontwikkeld is door fysiotherapeut Jacqueline Luchtmeijer. Je zit in een groep met medecursisten die ongeveer net zo ver zijn als jij, waardoor de oefeningen specifieker gegeven kunnen worden. De oefeningen komen zowel uit de zwangerschapsyoga, ZwangerFit®, zwangerschapsgym als uit de bekkentherapie.

Theorie zwangerschapsyoga ter ondersteuning van de praktijk

Ter ondersteuning van de praktisch georiënteerde lessen, wordt op een duidelijke manier ook het theoretische aspect van bewust zwanger zijn en bevallen voldoende belicht in het online-gedeelte op de website.

Eén van de uitgangspunten van A Beautiful Balance is de AANDACHT waarmee de dingen worden gedaan, zodat een goede voorbereiding gewaarborgd wordt, waarbij oefenen en ervaren centraal staan. Er wordt gestreefd naar een persoonlijk contact met de deelneemsters, zodat er voldoende ruimte geboden wordt voor persoonlijk advies. Ieder mens en elke zwangerschap is uniek en bijzonder!

Ben je in verwachting van je tweede of volgende kindje, kijk dan de opfrismogelijkheden.

video

Starten met deze cursus zwangerschapsyoga

Je kunt starten met de zwangerschapscursus Zwanger, fit & in balans, zwangerschapsyoga bij voorkeur tussen de 20ste en 28ste week van de zwangerschap. Het meest ideaal is dat je de laatste les van de zwangerschapscursus hebt, wanneer je tussen de 33 en 37 weken zwanger bent. Om gericht een keuze te kunnen maken welke cursus qua data het beste bij jou past, wordt je geadviseerd te kijken naar de laatste lesdatum. Meld je wel op tijd aan, want vol is echt vol.

Is de cursus vol, kijk dan nog even naar: Bevallen doe je samen, ZwangerFit OUTDOOR of de onlinecursus Fit & in balans zwanger & bevallen.

Inhoud van onze zwangerschapsyoga

In deze uitgebreide cursus zwangerschapsyoga komen de volgende zaken aan de orde:

Oefeningen om fit te blijven

Spierversterkende oefeningen, rekken, strekken, yoga en ademoefeningen. Met als doel hiermee zo fit mogelijk te blijven tijdens je zwangerschap en in een goede conditie de naderende bevalling tegemoet te treden.

Versterkende oefeningen

Verantwoorde oefeningen voor het bekken, de bekkenbodem en de onderrug ter preventie of vermindering van lagerug- of bekkenpijn (volgens de methode van Cecile Röst).

Bekkenpijn is een specifieke klacht. Een goede begeleiding bij bekkenpijnklachten vergt de nodige kennis en ervaring, welke vanzelfsprekend geïntegreerd zijn in de lessen van A Beautiful Balance.

Anti zwangerschapsklachten

Oefeningen die van belang zijn voor specifieke zwangerschapsklachten zoals beenkrampen, vocht vasthouden, bandenpijn, harde buiken, hyperventilatie, constipatie.

Oefeningen ter vergroting van...

... het lichaamsbewustzijn
... het contact met je kindje in je buik

Technieken

Oefeningen ter bevordering van je houdingen en ademoefeningen voor het opvangen van ontsluitingsweeën.

Hiernaast leer je goede perstechnieken en baringshoudingen.

Praktische kennis

Uiteraard geven we je ook een flinke praktische kennis van zwangerschap, de bevalling en de postnatale periode mee.

Er wordt van elke groep een email-groep gemaakt. Tijdens de cursus ontvang je veel nuttige achtergrondinformatie over de bevalling, bekkenpijn en -instabiliteit, bekkenbodem etcetera. Zo kun je het op je gemak thuis nog eens doornemen.

Opbouw van onze zwangerschapsyoga lessen

Elke les heeft een eigen thema met een logische opbouw. We nemen je mee in elke les met informatie, oefeningen en ontspanning.

Globaal zijn de lessen opgebouwd uit:

  • Vragen beantwoorden over de theorie en de dingen die je bent tegengekomen sinds de laatste les.
  • Vervolgens gaan we ca. 45 min. een workout doen.
  • De laatste 10 à 15 minuten van elke les wordt er aandacht besteed aan ontspanning d.m.v. actieve en passieve ontspanningsoefeningen.
  • De dag na elke les krijg je weer toegang tot het volgende online lesgedeelte met extra uitleg en extra (achtergrond) informatie.

Omdat tijdens deze Covid-19 pandemie we niet fysiek bij elkaar kunnen komen en de lessen en de voorbereiding op je zwangerschap toch door moeten gaan, geven we de lessen online.

  • We komen op het afgesproken tijdstip met de groep via Google meets, zodat we met elkaar de les kunnen starten en vragen kunnen beantwoorden. Vind je het niet fijn om in beeld te zijn, kan je de camera uitzetten. Om chaos te voorkomen vragen we je de microfoon ook uit te zetten. Wil je iets zeggen dan kan je even zwaaien of, als je de camera uit hebt staan, even de microfoon aan zetten en het woord vragen.
  • Omdat de workout via Google meets ons inziens niet optimaal te doen is, heeft Jacqueline de workouts opgenomen en logt iedereen in bij de bijbehorende workout van die les en doet de oefeningen zelf. Je bent gedurende de workout dus niet op Google meets in beeld. Heb je tussendoor vragen, kan je weer inloggen op de Google meets-sessie, wij blijven aanwezig.
  • Als je klaar bent, kan je weer inloggen op de Google meets-sessie en gaan we de vragen over de workout behandelen en sluiten we af met een ontspanningsoefening.

Waarom deze actieve en passieve ontspanningsoefeningen:

Je lichaamseigen stoffen

Je wordt in staat gesteld de natuurlijke lichaamseigen stof endorfine te activeren en de vorming van stresshormonen te reduceren, waarmee vervolgens de vorming van het hormoon oxytocine, o.a. belangrijk bij het ontsluitingsproces, gestimuleerd kan worden.

Het loslaten van overtuigingen

Je wordt in staat gesteld angst en belemmerende overtuigingen los te laten.

Mindfulness

Je leert mindful om te gaan met emotionele aspecten zoals angst en pijn, ofwel mindful zwanger zijn, waardoor je met vertrouwen in lichaam en geest de geboorte van je baby tegemoet kunt treden.

Partnerlessen

In de partnerlessen behandelen we oefeningen voor de partner hoe het beste fysiek en mentaal ondersteuning geboden kan worden tijdens de bevalling. Hierdoor kun je gefocust blijven en je aandacht houden bij datgene wat op dat moment van belang is. We leren je diverse houdingen, massage- en ademtechnieken.

Data, lestijden, locatie en prijs

cursusprijs:

€ 179,-

Opnieuw zwanger? en kom je opfrissen zonder partnerlessen, dan kost de cursus € 149,-

Ben je ingeschreven bij kraamcentrum DAT, dan wordt de cursus zelfs met nog meer korting aangeboden, afhankelijk van je woonplaats (zie de voorwaarden van de kortingsregeling).

Locaties:

‘A Beautiful Balance’

Muziekplein 28

2992 GH  Barendrecht

 

'Zorgcarrousel Albrandswaard’

Anthony van Hobokenstraat 8-10

3161 KS  Rhoon

Docenten:

Jacqueline Luchtmeijer

Caroline den Exter

Charissa Bosschert

Cursusdata:

Dinsdag 18.45-20.00
2 juni t/m 4 augustus 2020

Geen plaats meer
In Barendrecht bij Jacqueline

Lesdata:  2/6, 9/6, 16/6, 23/6 (partnerles), 30/6, 7/7, 14/7, 21/7 (partnerles), 28/7, 4/8 + terugkomles

Woensdag 18.45 – 20.15 
1 juli t/m 16 september 2020

Nog 3 plaatsen
In Barendrecht bij Charissa

Lesdata: 1/7, 8/7, 15/7, 22/7 (partnerles), 12/8, 19/8, 26/8, 2/9 (partnerles), 9/9, 16/9 + terugkomles

Donderdag 20.15-21.30
13 augustus t/m 15 oktober 2020

In Barendrecht bij Caroline

Lesdata: 13/8, 20/8, 27/8, 3/9 (partnerles), 10/9, 17/9, 24/9, 1/10 (partnerles), 8/10 , 15/10  + terugkomles

Dinsdag 18.45-20.00
1 september t/m 3 november 2020

In Barendrecht bij Charissa en Jacqueline

Lesdata: 1/9, 8/9, 15/9, 22/9 (partnerles), 29/9, 6/10, 13/10, 20/10 (partnerles), 27/10, 3/11 + terugkomles

Maandag 20.15 – 21.30
21 september t/m 23 november 2020

In Barendrecht bij Jacqueline

Lesdata: 21/9, 28/9, 5/10, 12/10 (partnerles), 19/10, 26/10, 2/11, 9/11 (partnerles), 16/11, 23/11+ terugkomles

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, vergoeden sommige ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar gedeeltelijk vergoed, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

A Beautiful Balance heeft betreffende de cursussen geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en zij maken geen cursus bedragen direct aan A Beautiful Balance over. Het is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de cursuskosten door jouzelf op tijd betaald worden. Indien van toepassing kun je vervolgens de nota voor restitutie indienen bij de zorgverzekeraar.