Zwangerschapsmassage bij

Zwangerschapsmassage bij Jacqueline Luchtmeijer

De zwangerschap is een unieke tijd, een mooie fase in je leven. Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt: er verandert nogal wat in je leven en in je lichaam als je zwanger bent! De zwangerschap heeft een grote invloed op je hormoonhuishouding en de stofwisseling. Vooral in de laatste maanden kan de zwangerschap ongemakken met zich meebrengen. Vermoeidheid, slecht slapen, rug- of bekkenpijn, vocht vasthouden, pijnlijke ledematen, angst voor de bevalling...allen veroorzaken stress. Dit vraagt energie van je lichaam. Het is daarom juist in deze periode geen overbodige luxe om lichaam en geest door massage veel ontspanning en extra aandacht te geven.

Zwangerschapsmassage kan een positieve bijdrage leveren aan je gevoel van welbevinden:

Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Door even stil te staan bij alle veranderingen in je lichaam word je bewuster van de baby in je buik. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder kans op complicaties tijdens de bevalling. Maar ook als je geen specifieke klachten hebt, is een zwangerschapsmassage heerlijk. Het is vooral een mogelijkheid even helemaal niets te moeten, even alle tijd en aandacht voor jezelf. Als je zwanger bent, verandert er in een relatief korte periode zoveel in je lichaam. Juist dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, en om je lekker te láten verzorgen! Zie het als een cadeautje aan jezelf.

Ook na de bevalling kan een massage bijdragen aan het herstel en ontspanning van je spieren en gewrichten en natuurlijk ook je geest.

Werkwijze

Na een uitgebreide intake (eventueel telefonisch of per email), volgt de zwangerschapsmassage, waarbij je je helemaal over kunt geven aan ontspanning. Je kunt kiezen voor een totale zwangerschapsmassage (incl. de intake) van ca. 75 minuten (waarbij je van top tot teen ‘vertroeteld’ wordt) of voor een gedeeltelijke zwangerschapsmassage van bijv. rug/nek/schouders, bovenrug/schouders/nek, onderrug/benen, voet/onderbeenmassage, buikmassage of een hoofdhuidmassage. De gedeeltelijke zwangerschapsmassages duren ca. 30 minuten. Tijdens de zwangerschapsmassage richt ik mij geheel op mijn cliënt en pas ik de massage aan het moment aan.

Tarieven

Prijs voor een totaalmassage € 79,00 (ca. 75 minuten)

Een deelmassage kost € 34,00 (ca. 30 minuten)

Ook is het mogelijk samen met je partner één of meerdere sessies te doen, waarin je partner geleerd wordt een zwangerschapsmassage te geven en daarbij ook technieken aan te leren die van nut kunnen zijn bij de bevalling. (Uurtarief: € 75,00).

Vergoeding

In sommige situaties kan de massage ook als fysiotherapiesessie worden gedeclareerd. Indien je aanvullend bent verzekerd, dan kun je bij een aantal ziektekostenverzekeraars voor restitutie van (een gedeelte van) de nota in aanmerking komen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

  • Meer informatie aanvragen kan bij voorkeur door het invullen van onderstaand formulier. Telefonisch is evt. ook mogelijk op 06-44020800.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage bij Nancy de Baan in Wellnesselande

Is er geen plaats meer bij A Beautiful Balance voor een zwangerschapsmassage, of komen de data niet uit en ben je toch op zoek naar een gedegen zwangerschapsmassage? Dan kun je kiezen voor zwangerschapsmassage bij Nancy de Baan. De massages worden gegeven in ‘Wellnesselande’, Barendrecht.

Tijdens de zwangerschap is niets zo verlichtend en ontspannend als een massage, maar een ‘gewone’ massage is niet raadzaam daar bepaalde drukpunten vermeden dienen te worden.

Vermoeidheid, slapeloosheid en soms ook angst voor de bevalling veroorzaken stress. Een ontspannende zwangerschapsmassage kan fysiek en mentaal een belangrijke steun zijn voor jezelf en jouw baby.
Massage verbetert ook de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingstoffen beschikbaar komen voor moeder en kind.

Deze massage mag worden ondergaan vanaf de 14e week (bij een probleemloze zwangerschap, anders in overleg met de arts).

Behalve dat een zwangerschap heel bijzonder is, gebeurt er ook in een relatief korte periode heel veel met je lichaam. Onder invloed van hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kind en om je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten zoals pijn in je nek, rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Of misschien voel jij je kiplekker maar ben je gewoon alleen maar toe aan wat extra ontspanning tijdens je zwangerschap. Een zwangerschapsmassage helpt je om deze eventuele klachten te verminderen en zorgt voor totale ontspanning.

Tarieven:

25-30 minuten € 27,50
50-60 minuten € 50,-
80-90 minuten € 75,-

Voorstellen Nancy de Baan

Mijn naam is Nancy de Baan, woonachtig in Rhoon en ben geboren in 1983. Vanaf mijn vroege jeugd doe ik aan sport. Op mijn 18e ben ik begonnen met werken in een fitnesscentrum. Tijdens de sportbegeleiding van mensen merkte ik dat het functioneren van het menselijk lichaam mij fascineerde. Daarom ben ik in 2010 de opleiding 'Sportmassage' gaan volgen en heb ik dit succesvol afgerond. Naast mijn werk in mijn massagepraktijk geef ik begeleiding in de fitness(zaal), ben ik personal trainer en ben ik docent voor verschillende groepslessen, zoals bijvoorbeeld spinning.

nancydebaan

In de loop der jaren heb ik mij steeds meer verdiept in het verzorgen van verschillende massages en de bijbehorende technieken. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van:

  • sportmassage
  • ontspanningsmassage
  • bindweefselmassage
  • zwangerschapsmassage
  • compensatoire massage
  • Mylogenics™

 

In 2015 heb ik mijn diploma Blessure preventie en sporttherapeut behaald. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Brancheorganisatie van Sportverzorgers en Masseurs (NBSM).
Ik geef zwangerschapsmassage bij Wellnesselande in Barendrecht. Daar werk ik met een massage tafel die speciaal is ontworpen voor zwangere vrouwen. Deze tafel maakt het mogelijk dat door middel van de buik- en borstuitsparingen en de verstelbare steun gevende band, de aanstaande moeder comfortabel en veilig op haar buik plaats kan nemen. Op de buik liggend kun je eindelijk weer eens echt ontspannen. Iets waar veel vrouwen, hoe verder de zwangerschap vordert, erg naar uitkijken. De tafel is ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten.

  • Meer informatie aanvragen kan bij voorkeur door het invullen van onderstaand formulier. Telefonisch is evt. ook mogelijk op 06-44020800.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.