Het complete online programma

Zwangerschapscursus, workouts en mama & baby yoga 

zwangerschapscursus
workouts
mama & baby yoga

Van zwangerschap tot peutertijd

Je zwangerschap duurt meestal zo'n 9 maanden. Daarna ga je bevallen en dan ben je weer zo'n 9 maanden aan het 'ontzwangeren'.

Je wil je goed voorbereiden op je resterende zwangerschap, je bevalling en je moederschap.

De kans is 60% dat je bekkenklachten krijgt. Bekkenklachten kan je verminderen of zelfs voorkomen met verantwoord bewegen.

Je  hebt daarom veel meer nodig dan alleen een standaard zwangerschaps- of bevalcursus. Want die andere 18 maanden wil je toch ook op voorbereid zijn?

 

Als fysiotherapeut, gespecialiseerd in zwangerschappen en bekkenklachten, ga ik je helpen bij:

  • fit worden of blijven met je zwangere lichaam,
  • het stabiliseren van je bekken,
  • voorkomen, verminderen of zelfs weg krijgen van bekkenklachten.

Bevallen is topsport

De oefeningen in het programma helpen je om fysiek en mentaal sterker te worden en te blijven. Ik leer je te voelen wat er in je lichaam gebeurt en hoe je daarop kan reageren. Je gaat daardoor met meer vertrouwen je bevalling tegemoet.

Je gaat je lichaam nog beter leren kennen door de tegenstellingen in het leven: werken en rusten, in- en uitademen, aanspannen en ontspannen. We werken toe naar een goede mindset, samenwerking van lichaam en geest.

Iedereen kan meedoen door de verschillende niveaus van de oefeningen. Heb je al last van bekkenpijn of lage rugpijn? Ik geef bij belastende oefeningen alternatieven, zodat je toch mee kan doen, ondanks je klachten. Ik leer je hoe je naar je lichaam kan luisteren.

De onderdelen

De onderdelen zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar.

  • De online zwangerschapsyoga richt zich natuurlijk uitgebreid op jouw bevalling. Maar ook op je zwangere lichaam en kraamtijd.
  • Samen met de workouts houdt jij je lichaam in topconditie.
  • Na de kraamtijd is de online mama & baby yoga 'Fit & in balans met je baby' voor het versterken van je lichaam. Speciaal voor het herstellen na je zwangerschap.

Online zwangerschapsyoga

Dit deel van het programma kun je volgen vanaf zo’n 12 weken zwangerschap. Zo heb je maximaal profijt van alle fijne (yoga) oefeningen én zijn jij en je partner super voorbereid op je bevalling.

Voor je partner heb ik speciale lessen over het ondersteunen van jou, tijdens je zwangerschap en bevalling. Met tips als je in het ziekenhuis gaat bevallen.

Je leert te ontspannen als het kan en te focussen als het moet. Na het volgen van dit deel ben jij top voorbereid op je bevalling en kraamtijd. En sta je ook fit en in balans in je zwangerschap.

Daarom kom je van de bank af en doe je mee met dit complete online programma. Een heel praktisch programma met veel fijne milde en pittige trainingen en duidelijke uitleg over wat er in je lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Dit in combinatie met tips voor lichaam en geest en niet te vergeten lessen om je partner jou te leren coachen.

Workouts

Omdat bewegen tijdens je zwangerschap nog belangrijker is dan normaal, heb ik 7 workouts van 1 uur opgenomen. .

Naast de oefeningen van de online cursus, kan je nu dus de workouts extra doen. De toegevoegde waarde van de workouts is....

  • dat je meer ZwangerFit oefeningen gaat doen,
  • dat je meegenomen wordt in een flow van een uur van inspanning en ontspanning,
  • dat je nog meer zin krijgt om de oefeningen te doen, waarmee je nog beter bekkenpijn kan aanpakken en/of voorkomen
  • dat je meer gelukshormonen (endorfines) aanmaakt en je je lekkerder voelt (wetenschappelijk bewezen).

Mama & baby yoga

Dit deel is ontwikkeld als postpartum training voor jou als (recent) bevallen mama om bij te dragen aan de balans in je veranderde lijf en leven nu met je baby.

Je gaat anderhalf uur per week aan de slag om weer lekker fit te worden en tegelijkertijd versterk je op een leuke manier het contact met je kindje.

Het leukste is om je babytje bij de oefeningen te betrekken Maar is je babytje het zat, kan je gewoon de oefeningen zonder je kindje voortzetten.

Wil je toch meer contact met andere moeders, spreek dan af om samen de online lessen te doen bij iemand thuis, is ook nog eens hartstikke gezellig!

Extra bonus materiaal

Ik heb naast de 7 workouts wat extra workouts opgenomen. Voor zwangeren en voor niet zwangeren. Het is de bedoeling dat ik meer ga opnemen, vooral voor mama's. .

Op deze pagina

Wil jij ook een goede bevalling?

Kijk dan gratis naar 'De 7 geheimen van een krachtige èn ontspannen bevalling'

Investering & bestellen

Jouw investering in jezelf 

6 maanden 
97,-

12 maanden
147,-

 

Docent:
Jacqueline Luchtmeijer

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, betalen de meeste ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus aan jou terug.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar gedeeltelijk terugbetaald, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) terugbetaling in aanmerking komt.

Indien van toepassing is het je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat je de cursuskosten indient bij je zorgverzekeraar voor een (gefeeltelijke) terugbetaling.  

Met gepaste trots kan gezegd worden dat de cliënten van A Beautiful Balance uit heel Nederland en het Buitenland komen:

o.a. Acquoy, Alblasserdam, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Assen, Barendrecht, Bedum, Bennebroek, Bergen op Zoom, Berkel en Rodenrijs, De-Bilt, Bladel, Boxmeer, Breda, Budel, Capelle a.d. IJssel, Carnisselande, Deventer, Diemen, Doezum, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Etten-Leur, Geldrop, Goes, Gouda, Goudswaard, 's-Gravendeel, 's-Gravenhage, 's-Gravenzande, Groningen, Den Haag, Hansweert, Hasliberg Zwitserland, Heerjansdam, Hekelingen, Hellevoetsluis, Helmond, Hendrik Ido Ambacht,  Heinenoord, Hengelo, Hilvarenbeek, Hilversum, Hoek van Holland, Hoeksche Waard, Hoofddorp, Hoogvliet, Hoorn, Hoornaar, Kessel, Klaaswaal, Klundert, Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den IJssel, Kudelstaart, Lekkerkerk, Lent, Leerdam, Lisse, Lochem, Lugano Zwitserland, Maarssen, Maasdam, Maastricht, Maassluis, De Meern, Melick, Meppel, Middelburg, Middelharnis, Mierlo, Moerkapelle, München Duitsland, Mijnsheerenland, Naarden, Nieuw-Beijerland, Nieuwegein, Nieuwerkerk a.d. IJssel, Noardburgum, Numansdorp, Nijeveen, Nijkerk, Odiliapeel, Odijk, Oldemarkt, Oosterland, Oostvoorne, Oud Alblas, Oud-Beijerland, Ouddorp, Oude-Tonge, Papendrecht, Pernis, Piershil, Portland, Poortugaal, Purmerend, Puttershoek, Pijnacker, Rhoon, Ridderkerk, Rosmalen, Rotterdam, Rotterdam-Alexander, Rotterdam-Centrum, Rotterdam-Noord, Rotterdam-Ommoord, Rotterdam-Zuid, Rozenburg, Rijen, Rijkevoort, Rijsoord, Rijswijk, Schaffen-Diest België, Schiedam, Schijndel, Sittard, Sliedrecht, Spijkenisse, Strijen, Uden, Udenhout, Uithoorn, Utrecht, Veldhoven, Venray, Vlaardingen, Voorschoten, Wateringen, Westervoort, Westmaas, Willemstad, Willemstad Curaçao, Woerden, Wommels, Wormerveer, Wijchen, IJsselham, Zaandijk, Zuid-Beijerland, Zuidbroek, Zuidland, Zoeterwoude, Zottegem België, Zwartewaal, Zwolle en Zwijndrecht.