Het complete online programma

Zwangerschapscursus, workouts en mama & baby yoga 

zwangerschapscursus
workouts
mama & baby yoga

Wil jij ook een goede bevalling?

Kijk dan eerst gratis naar 'De 7 geheimen van een krachtige èn ontspannen bevalling'

Van zwangerschap tot peutertijd

Je bent zwanger, dat duurt meestal zo'n 9 maanden. Daarna ga je bevallen en dan ben je weer zo'n 9 maanden aan het 'ontzwangeren'.

 

De kans is 60% dat je bekkenklachten krijgt. Die kan je verminderen met verantwoord sporten. Als je op tijd bent zelfs voorkomen.

 

Je  hebt daarom meer nodig dan alleen een bevalcursus. Want wat doe je die andere 18 maanden?

 

Als fysiotherapeut, gespecialiseerd in zwangerschapscurussen en bekkenklachten, ga ik je helpen bij:

 • fit worden of blijven met je zwangere lichaam,
 • het stabiliseren van je bekken,
 • voorkomen, verminderen of zelfs weg krijgen van bekkenklachten.

 

Kies voor veel informatie over en verschillende oefenmogelijkheden voor:

 • je bekken en onderrug,
 • je mindset en ontspanning,
 • omgaan met de pijn,
 • verschillende ademtechnieken voor de ontsluitingsfase,
 • diverse goede perstechnieken,
 • de kraamtijd,
 • herstel en weer fit worden na de bevalling, samen met je kindje,
 • het vergroten van het contact met je baby

 

Het complete online programma bestaat uit onderstaande onderdelen, die ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn.

 • De online zwangerschapsyoga richt zich natuurlijk uitgebreid op jouw bevalling. Maar ook op je zwangere lichaam en kraamtijd.
 • Samen met de workouts houdt jij je lichaam in topconditie.
 • Na de kraamtijd is de online mama & baby yoga 'Fit & in balans met je baby' voor het versterken van je lichaam. Speciaal voor het herstellen na je zwangerschap.

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar gedeeltelijk vergoed, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

A Beautiful Balance heeft betreffende de cursussen geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en zij maken geen cursus bedragen direct aan A Beautiful Balance over. Het is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de cursuskosten door jouzelf op tijd betaald worden. Indien van toepassing kun je vervolgens de nota voor restitutie indienen bij de zorgverzekeraar.

Op deze pagina

Wil jij ook een goede bevalling?

Kijk dan eerst gratis naar 'De 7 geheimen van een krachtige èn ontspannen bevalling'

Bevallen is topsport

Iedereen kan meedoen door de verschillende niveaus van de oefeningen. Heb je last van bekkenpijn of lage rugpijn? Ik geef bij belastende oefeningen alternatieven, zodat je toch mee kan doen, ondanks je klachten. Ik leer je hoe je naar je lichaam kan luisteren.

Naast de uitstekende voorbereiding op de bevalling helpen de oefeningen om fysiek en mentaal sterker te worden en te blijven. Ik leer je te voelen wat er in je lichaam gebeurt en hoe je daarop kan reageren, waardoor je merkt dat je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet gaat.

Je gaat je lichaam nog beter leren kennen door de tegenstellingen in het leven: werken en rusten, in- en uitademen, aanspannen en ontspannen. We werken toe naar een goede mindset, samenwerking van lichaam en geest.

Online zwangerschapsyoga

Een bewuste en krachtige online zwangerschapscursus voor jou en je partner. Jullie worden samen voorbereid op jouw bevalling. Jij op basis van zwangerschapsyoga, ZwangerFit®, hypnobirthing en mindfulness. Waarbij je kan mee trainen om je mooie veranderende lichaam in shape te houden / krijgen.
Voor je partner heb ik speciale lessen over het ondersteunen van jou. Tijdens je zwangerschap en bevalling. Met tips als je in het ziekenhuis gaat bevallen.
Kom van de bank af en doe mee met deze online zwangerschapscursus. Een heel praktische cursus met veel fijne milde en pittige trainingen en duidelijke uitleg over wat er in je lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap en bevalling. Dit in combinatie met tips voor lichaam en geest en niet te vergeten lessen om je partner jou te leren coachen.
Je leert te ontspannen als het kan en te focussen als het moet. Na deze cursus ben jij niet alleen top voorbereid op je bevalling, maar sta je ook fit en in balans in je zwangerschap.
Deze cursus kun je volgen vanaf zo’n 12 weken zwangerschap. Zo heb je maximaal profijt van alle fijne (yoga) oefeningen én zijn jij en je partner super voorbereid op je bevalling.

Extra workouts

Omdat sporten tijdens de zwangerschap nu nog belangrijker is, heb ik 7 workouts van 1 uur opgenomen. Aanvankelijk voor mijn cursisten in Barendrecht. Maar ik wil ze jou niet onthouden.

Naast de oefeningen van de online cursus, kan je nu dus de workouts extra doen. De toegevoegde waarde van de workouts is....

 • dat je meer ZwangerFit oefeningen gaat doen,
 • dat je meegenomen wordt in een flow van een uur van inspanning en ontspanning,
 • dat je nog meer zin krijgt om de oefeningen te doen, waarmee je nog beter bekkenpijn kan aanpakken en/of voorkomen
 • dat je meer gelukshormonen (endorfines) aanmaakt en je je lekkerder voelt (wetenschappelijk bewezen).

Mama & baby yoga

‘Fit & in balans met je baby’ is ontwikkeld als postpartum cursus voor jou als (recent) bevallen mama om bij te dragen aan de balans in je veranderde lijf en leven nu met je baby. Je gaat onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut anderhalf uur per week aan de slag om weer lekker fit te worden en tegelijkertijd versterk je op een leuke manier het contact met je kindje.

Dus geen geregel van oppas, want je doet de oefeningen gewoon thuis! Als je baby verschoond moet worden of gevoed, zet je de video gewoon op pauze.

Het leukste is om je babytje bij de oefeningen te betrekken Maar is je babytje het zat, kan je gewoon de oefeningen zonder je kindje voortzetten.

Wil je toch meer contact met andere moeders, spreek dan af om samen de online lessen te doen, is ook nog eens hartstikke gezellig!

Extra bonus materiaal

Ik heb voor mijn OUTDOOR cursisten wat extra workouts opgenomen. Voor zwangeren en voor niet zwangeren. Het is de bedoeling dat ik meer ga opnemen, vooral voor mama's. Deze lessen of workouts krijg je erbij zolang je toegang tot het pakket hebt. Het kan zijn dat de prijs op termijn omhoog gaat.

 

Prijzen & bestellen

Mijn complete online pakket bestaat uit:

Online zwangerschapscursus:
t.w.v. 87,-

Online workouts:
t.w.v. 67,-

Online mama & baby yoga:
t.w.v. 77,-

Extra bonuslessen
t.w.v. 47,-

 

Kies uit 1 / 6 / 12 maanden of levenslang toegang.

1 (proef)maand,
25,-

6 maanden 
97,-

12 maanden
147,-

Levenslang
197,-

 

Docent:
Jacqueline Luchtmeijer

Ik heb een mooie aanbieding voor je:

Ontvang een waardebon van €25,-

voor elke cursus van ABB bij een proefmaand van het complete online pakket