Online 'Fit & in balans met je baby'

online herstellen na je bevalling samen met je baby

Sporten na de bevalling

Soms is het 'n heel gedoe om weer te gaan sporten na je bevalling, maar wel essentieel om weer krachtig te worden in bekken, buik, rug en je conditie weer op te bouwen.

Het fijne van deze postpartum cursus is dat je je kindje erbij kunt betrekken, terwijl jij fit en ontspannen oefeningen doet. Helemaal afgestemd op jouw herstelniveau na de bevalling! Quality-time samen met je baby.

Nu is er ook een online versie van 'Fit & in balans met je baby'

Kan je niet in Barendrecht meedoen? Wil je wel weer in shape komen? En de band met je kindje versterken?

Doe dan de online cursus mama & baby yoga. Versterk zo de band met je kindje en kom weer in shape.

Je kan de cursus ook samen met één of meer vriendin(nen) doen. Ook leuk is de cursus cadeau te doen en zeker om te krijgen.

fit & in balans met je baby-3

Wat zijn de voordelen van online lessen

‘Fit & in balans met je baby’ is ontwikkeld als postpartum cursus voor jou als (recent) bevallen mama om bij te dragen aan de balans in je veranderde lijf en leven nu met je baby. Je gaat onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut anderhalf uur per week aan de slag om weer lekker fit te worden en tegelijkertijd versterk je op een leuke manier het contact met je kindje.

Dus geen geregel van oppas, want je doet de oefeningen gewoon thuis! Als je baby verschoond moet worden of gevoed, zet je de video gewoon op pauze.

Het leukste is om je babytje bij de oefeningen te betrekken Maar is je babytje het zat, kan je gewoon de oefeningen zonder je kindje voortzetten.

Wil je toch meer contact met andere moeders, spreek dan af om samen de online lessen te doen, is ook nog eens hartstikke gezellig!

Wanneer beginnen

De cursus bestaat uit 7 lessen van 75 minuten en is geschikt voor moeders en baby's vanaf 6 weken. Na een keizersnede adviseer ik je op z’n vroegst vanaf 2 maanden na de geboorte te starten.

Oefeningen tijdens de lessen

Tijdens de cursus ‘Fit & in balans met je baby’ werk je aan het weer lekker in je vel komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van oefeningen uit het ‘Mama & baby yoga’ concept van A Beautiful Balance, maar ook uit aerobics, fitness en Pilates en wordt er soms gebruik gemaakt van oefenmaterialen, zoals  een fitbal, dumbels en elastieken.

Elke les is weer anders en wordt in de loop van de cursus zwaarder, en… het gewicht waarmee je traint groeit hierbij mee. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de ontwikkeling van de baby en passen de aangeboden prikkels daarbij.

video
play-rounded-fill

We starten met een goede warming up, yogaoefeningen zonder èn met je baby, soms in de draagdoek, een andere keer weer uit de doek, spierversterking, rekken, strekken, en dit alles op een speelse manier samen met je baby.

De spieren van je buik, rug, billen, benen en bekkenbodem krijgen extra aandacht en we sluiten de les af met een bewustwordings-oefening ten aanzien van een bepaald thema wat voor de deelneemsters actueel is.

Op deze manier kun je zowel lichamelijk als geestelijk weer krachtig èn flexibel worden, fit & in balans, terwijl je tegelijkertijd het contact met je kindje versterkt.

Deel je ervaringen met andere jonge moeders en vind een maatje om samen het programma te volgen.

Data, lestijden, locatie en prijs

Cursusprijs:

9 maanden toegang tot de cursus
77,-

 

Wil je eerst proeven?
Je krijgt 2 weken toegang tot de
proeflessen incl. 7,50 korting
op een online cursus van ABB
7,50

Docent:

Jacqueline Luchtmeijer

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

A Beautiful Balance heeft betreffende de cursussen geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en zij maken geen cursus bedragen direct aan A Beautiful Balance over. Het is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de cursuskosten door jouzelf op tijd betaald worden. Indien van toepassing kun je vervolgens de nota voor restitutie indienen bij de zorgverzekeraar.