Fit & in balans zwanger & bevallen

De actieve online zwangerschapscursus met
zwangerschapsyoga, bekkentherapie en mindfulness

De actieve
online zwangerschapscursus
met zwangerschapsyoga,
bekkentherapie en mindfulness

Zie jij ook op tegen de bevalling?
Heb je last van zwangerschapsklachten?

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen:

 • dat er steeds minder zwangerschapscursussen worden gevolgd
 • dat er steeds meer ziekenhuisbevallingen plaatsvinden
 • dat zwangeren die sporten 80% minder gauw een keizersnede nodig hebben

Dat betekent dat als jij een zwangerschapscursus doet dat je jezelf een hoop ellende kan besparen.

Al jaren geef ik als Fysiotherapeut effectieve cursussen aan zwangeren, waaronder ook verloskundigen en gynaecologen. Deze cursussen helpen jou om zonder zorgen en met een getraind lichaam de bevalling in te gaan.

Je mindset als regiseur

Sporten aangepast aan je zwangere lichaam, voor en tijdens de zwangerschap voorkomt een heleboel klachten van je veranderende lichaam, maar als je je niet lekker voelt blijf je vaak liever op de bank zitten.

Je kan je mindset veranderen om toch van die bank te komen en te gaan trainen. Bevallen is topsport en daarvoor heb je training nodig, zodat je vol vertrouwen die bevalling ingaat en een topprestatie kan leveren.

Je mindset kan je ook helpen om de pijn anders te beleven, waardoor je toch met een goed gevoel terug kan kijken, zelfs op een zware bevalling.

Door jarenlang feedback van mijn cursisten te verwerken in mijn cursussen en in mijn behandelingen bij o.a bekkenpijn, heb ik inmiddels duizenden zwangeren kunnen helpen bij hun zwangerschap en bevalling en geef ik aan 5 groepen per week les.

Meer dan de meeste online zwangerschapscursussen

Je bent zwanger, dat duurt meestal zo'n 9 maanden. Daarna ben je een paar uur aan het bevallen en dan weer zo'n 9 maanden aan het ontzwangeren.

Veel online zwangerschaps-cursussen worden aangeboden door verloskundigen en verpleegkundigen. Deze cursussen richten zich op die paar uur die de bevalling duurt. Daar leer je veel over het verloop van de bevalling en hoe daar mee om te gaan. Maar wat doe je die andere 18 maanden?

Jouw lichaam tijdens zwangerschap en na de kraamtijd

Mijn online zwangerschapsyoga gaat verder en richt zich natuurlijk ook op de bevalling. Maar ook op je zwangere lichaam en kraamtijd. Na de kraamtijd heb ik nog een cursus voor het versterken van je lichaam, online mama & baby yoga 'Fit en in balans met je baby'

Als bekkentherapeut, gespecialiseerd in zwangeren, leer ik je om te gaan met je zwangere lichaam. Ik leg je o.a. uit hoe je je lichaam kan stabiliseren. Hiermee kan je klachten als bekkenpijn en lage rugpijn verminderen of zelfs wegkrijgen.

Waarom zou je deze online zwangerschapscursus zwangerschapsyoga doen?

Waarom bij Jacqueline

Mijn naam is Jacqueline Luchtmeijer. Ik ben getrouwd met Frank en moeder van 2 kinderen, Nienke (1995) en Joris (1996).

Als kind had ik al een een passie om zwangeren te helpen met de bevalling en wilde ik verloskundige worden. Omdat ik graag van mijn nachtrust geniet, heb ik de keuze gemaakt om via fysiotherapie zwangeren te helpen. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik me direct gaan nascholen op het gebied van zwangerschapseducatie en bekkenproblematiek. Op deze manier help ik jou met veel plezier de zwangerschap door.

Van beroep ben ik (mindful) fysiotherapeut, zwangerschapscoach (ZwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsgym- en zwangerschapsyogadocente), mindfulness- en meditatietrainer en hormoonyogadocent.

Vanuit A Beautiful Balance begeleid ik vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten en geef ik groepslessen ter voorbereiding op de bevalling en groepslessen voor het weer ‘lekker in je vel’ komen na de bevalling. Met veel plezier en enthousiasme combineer ik het begeleiden van zwangeren, individueel en in groepsverband, met het geven van diverse themabijeenkomsten, nascholing, communicatie-, bewustwordings- en meditatietrainingen.

Ik word dan ook erg blij van de positieve reacties van cliënten en verloskundigen uit de regio. Ondanks dat verloskundigen en ook gynaecologen alles weten over de bevalling, komen ze toch een cursus bij mij doen. Dit versterkt nog steeds  mijn 'drive' om mijn cursussen steeds te verbeteren voor mijn cliënten.

Lichaamsbewustwording, bewegen en ontspannen zijn voor mij essentiële onderdelen van gezondheid en dit is in mijn behandelingen, lessen en trainingen terug te vinden. In al mijn cursussen, trainingen, individuele sessies en behandel-trajecten staan de 4 dimensies centraal: body, mind, spirit & tools.

Welke van de ‘tools’ ik tijdens de individuele sessies kan gebruiken, verschilt per individu, waardoor het precies op maat is en persoonlijk bij jou past.

Mijn grote kracht is jou begeleiden met mijn passie en aandacht. Of het nu gaat om bekken- of lage rugpijn, bekkenbodemproblemen, voorbereiding op de bevalling, bevallingservaring, lekker in je vel zitten tijdens en na je zwangerschap of andere issues.

Waarom deze cursus?
 • Je wilt een online zwangerschapscursus en toch veel oefenen / trainen.
 • Je wilt meer informatie en specifieke oefeningen naast:
  • je eigen sport
  • doorlopende zwangerschapsyoga
  • ZwangerFit lessen
  • zwangerschaps bootcamp
 • Je wilt oefeningen van makkelijk tot pittig, maar goed uitgelegd en veilig genoeg om zonder toezicht van een professional te volgen.
 • Je wilt dat ik samen met jou je partner leert om jou te coachen en te begeleiden naar jouw specifieke wensen en dat de cursus voor jou en je (beval)partner geschikt is.
 • Je vindt het prettiger om in je eigen (thuis)omgeving een cursus te doen i.p.v. in een groep.
 • Je woont te ver weg van Barendrecht.
 • Er is bij jou in de buurt geen cursus die aansluit bij je behoefte, of er is geen klik met de docent.
 • De cursusdata of -tijden komen je slecht uit.
 • Er is geen plaats meer in de door jou gewenste cursus.
 • Je kan overal en wanneer het je maar uitkomt de cursus volgen, als je wisselende werktijden hebt, niet kan slapen, op vakantie bent je in het buitenland woont.
De meest uitgebreide zwangerschapscursus die je in het Nederlands kan vinden

Bij A Beautiful Balance is de online-zwangerschapscursus de meest uitgebreide zwangerschapscursus die je in het Nederlands kan vinden en bevat onderdelen uit:

 • ZwangerFit®
 • pilates
 • zwangerschapsyoga
 • mindfulness
 • hypnotherapie

Naast alle oefeningen wordt uitgebreid uitleg gegeven over

 • wat er hormonaal gebeurt en wat het doet met je lijf met behulp van duidelijke animaties
 • hoe je feelgood hormonen kan stimuleren
 • houding
 • wat je voelt als de weeën komen en wat je er mee kan.
 • het hele geboorteproces met behulp van 3D- animatie
 • Verschillende houdingen en bevallingen
 • Do's en dont's in de kraamtijd 
 • oefeningen tijdens na de kraamtijd
Kiezen wat het beste bij jou past

Opdat je kunt kiezen wat het beste bij jou past, krijg je naast de basiskennis, die je in elke cursus op kan doen, veel informatie over en verschillende oefenmogelijkheden voor:

 • je bekken en onderrug,
 • je mindset en ontspanning,
 • omgaan met de pijn,
 • ademtechnieken voor de ontsluitingsfase,
 • diverse goede perstechnieken,
 • de kraamtijd.
Combineer met live lessen

Bevallen doe je samen

Wil je toch liever contact, dan kan je de onlinecursus combineren met twee partnerlessen in een bestaande Zwanger, fit  & in balans groep. Je kan dan het geleerde in de praktijk oefenen, vragen stellen en andere zwangeren met partners ontmoeten, die ongeveer net zo ver in de zwangerschap zijn als jullie.

 

Individuele coaching

Heb je specifieke wensen / problemen of weinig tijd? Combineer de onlinecursus met individuele zwangerschapsbegeleiding, zodat Jacqueline zich volledig op jouw specifieke wensen kan richten en gebruik maken van diverse tools zoals: mindfulness, motivational interviewing, EMDR, bekkentherapie, ademcoaching, ontspanningstherapie en massagetherapie.

Bij bepaalde coachingsvragen, is videobellen ook mogelijk. App / bel Jacqueline voor de mogelijkheden 06-44 020 800

 

Doorlopende cursussen in je eigen omgeving

Je kan natuurlijk ook in je eigen omgeving doorlopende lessen zwangerschapsyoga doen of een bootcamp met daarnaast deze cursus voor andere oefeningen en de info.

De cursus bevat naast uitgebreide informatie over bevallen en bekken, meer dan voldoende oefeningen met veel aandacht voor bekkenpijn en ontspanning, die je door de zwangerschap heen kunnen helpen.

Online zwangerschapsyoga

Een bewuste en krachtige online zwangerschapscursus voor jou en je partner. Jullie worden samen voorbereid op jouw bevalling op basis van zwangerschapsyoga, ZwangerFit®, hypnobirthing en mindfulness. En jij kan mee  trainen om je mooie veranderende lichaam in shape te houden / krijgen.
Kom van de bank af en doe mee met deze online zwangerschapscursus. Een heel praktische cursus met veel fijne milde en pittige trainingen en duidelijke uitleg over wat er in je lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap en bevalling. Dit in combinatie met tips voor lichaam en geest en niet te vergeten lessen om je partner jou te leren coachen.
Je leert te ontspannen als het kan en te focussen als het moet. Na deze cursus ben jij niet alleen top voorbereid op je bevalling, maar sta je ook fit en in balans in je zwangerschap.
Deze cursus kun je volgen vanaf zo’n 12 weken zwangerschap. Zo heb je maximaal profijt van alle fijne (yoga) oefeningen én zijn jij en je partner super voorbereid op je bevalling.

Verminder / voorkom zwangerschaps klachten

In deze zwangerschapscursus leer ik je online met oefeningen uit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, hypnobirthing en mindfulness op verschillende niveaus, hoe je minder last kan krijgen van zwangerschapsklachten als bekkenpijn en lage rugpijn.

Je zwangerschap is dus geen reden om stil te zitten en het heel rustig aan te doen. Deze online zwangerschapscursus biedt een mooie balans aan informatie en oefeningen om een krachtige zwangerschap en prettige bevalling te beleven. De informatie is helder met mooie animaties en de oefeningen worden voorgedaan met zwangere dames van verschillende trimesters.

Het eerste gedeelte van de cursus richt zich voornamelijk op de zwangerschap om 'fit & in balans' te worden en te blijven. Dit geeft je vertrouwen in en bewustwording van wat je lichaam allemaal aankan, waardoor je krachtig je zwangerschap en later ook je bevalling doorloopt.

Bevallen is topsport

Iedereen kan meedoen door de verschillende niveaus van de oefeningen. Heb je last van bekkenpijn of lage rugpijn? Ik geef bij belastende oefeningen alternatieven, zodat je toch mee kan doen, ondanks je klachten. Ik leer je hoe je naar je lichaam kan luisteren.

Naast de uitstekende voorbereiding op de bevalling helpen de oefeningen om fysiek en mentaal sterker te worden en te blijven. Ik leer je te voelen wat er in je lichaam gebeurt en hoe je daarop kan reageren, waardoor je merkt dat je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet gaat.

Je gaat je lichaam nog beter leren kennen door de tegenstellingen in het leven: werken en rusten, in- en uitademen, aanspannen en ontspannen. We werken toe naar een goede mindset, samenwerking van lichaam en geest.

Bereid je goed voor op de bevalling

In het tweede deel van deze online zwangerschapscursus wordt je voorbereid op de bevalling. Met oefeningen uit hypnobirthing en mindfulness leer ik je om 'vriendjes te worden met de pijn', waardoor je de regie blijft houden over je lichaam en niet in paniek raakt tijdens de bevalling.

Ik laat je zien met animaties wat er tijdens de verschillende fases van de bevalling allemaal met je lichaam gebeurt en vertel je hoe je daar mee om kan gaan.

Daarom leer ik ook je partner hoe jij om kan gaan met de pijn en jou daarbij kan ondersteunen. Zodat deze niet machteloos naast je zit, maar iets voor je kan betekenen en ondersteunen met coaching en massages. Ik leer jullie allebei om vertrouwen te hebben in wat jij allemaal kan.

Oefeningen op verschillende niveaus

Wanneer je een nieuwe sport gaat beoefenen, moet je eerst de basis leren. Zo ook met bevallen. Ga je er onvoorbereid in, dan kan het een flinke tegenvaller zijn. Heb je de juiste handvatten om je door zo’n zware lichamelijke prestatie heen te helpen, dan gaat alles veel makkelijker.

Je mindset speelt hierin een grote rol. Ik ga je helpen de juiste bewegingen met de juiste ademhalingstechnieken en de perfecte mindset te combineren, waardoor je een fundering bouwt, waarop je kunt vertrouwen

Ik leer je de uiteindelijke prestatie te beïnvloeden met het visualiseren van je doel. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit werkt, net zoals wanneer topsporters bewegingen visualiseren en de uitkomst van hun wedstrijd. Het maakt je scherp in je hoofd, wat je lichaam meer dan goed zal ondersteunen tijdens jouw topprestatie: het ter wereld brengen van je kindje.

Cursusdata en prijzen

Cursusprijs:

Locatie:

Docent:

Cursusdata:

€ 74,95

Waar je maar wilt

Jacqueline Luchtmeijer

Wanneer je maar wilt

Cursusprijs:
€ 74,95 

Locatie:
Waar je maar wilt

Docent:
Jacqueline Luchtmeijer

Cursusdata:
Wanneer je maar wilt

Ik heb 7 workouts van een uur opgenomen voor bij de online cursus. Bestel ze t/m 30 september gelijk mee van €69,95 voor €9,95. Je gaat gegarandeerd meer oefenen.

 

aanbieding verloopt over

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar gedeeltelijk vergoed, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

A Beautiful Balance heeft betreffende de cursussen geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en zij maken geen cursus bedragen direct aan A Beautiful Balance over. Het is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de cursuskosten door jouzelf op tijd betaald worden. Indien van toepassing kun je vervolgens de nota voor restitutie indienen bij de zorgverzekeraar.