Relaxed bevallen vanuit Regie®

Samen met je bevalpartner

goed je zwangerschap beleven en super voorbereid zijn op de geboorte van jullie kindje

Programma voor koppels

Relaxed bevallen vanuit Regie®

Op en top samen voorbereid met waardevolle kennis, krachtig vertrouwen, rust vanuit een realistische verwachting èn met jouw steunende geboorteteam aan je zijde.

Vol vertrouwen samen voorbereid bevallen

Wist je dat 1 op de 10 vrouwen haar bevalling als traumatisch ervaart en dat 20 % van de vrouwen negatief terugblikt op haar bevalling?  Wat??? Zoveel? JAAA, dat is mega veel! Vaak ontstaat zo'n ervaring doordat:

 • de vrouw niet goed voorbereid was,
 • zij veel stress ervaarde,
 • zij en haar partner geen realistische verwachting van de bevalling hadden,
 • de vrouw tijdens haar bevalling de controle verloor, 
 • de communicatie met het geboorteteam niet optimaal verliep.

Dit gaat mij aan het hart! En ik ben ervan overtuigd dat we daar met elkaar verandering in kunnen brengen! Daarom bied ik het RBVR® coachingsprogramma aan.

Na het volgen van het programma Relaxed bevallen vanuit Regie® hebben jij en je bevalpartner meer kennis en een realistische verwachting van zwangerschap, geboorte en het herstelproces daarna. Uiteraard komen ademhaling, ontspanningstechnieken, houdingen en perstechniek praktisch aan  bod. Je wordt bekend met wat belangrijk is bij de geboorte van jullie kindje en dat maakt jullie bewust van belangrijke processen in je lichaam en brein. Voor nu, tijdens de zwangerschap en straks ook in het ouderschap. Zowel voor jou als zwangere als voor je bevalpartner. Dit geeft jullie rust, een gezonde dosis vertrouwen, leert je hoe je de regie kunt behouden, maakt je krachtig en geeft je realistische verwachtingen. Jullie zijn een belangrijke schakel in het gehele beslisproces en staan in verbinding met jezelf, jullie kindje en de geboortezorgverleners.  Dit alles is zo belangrijk bij de geboorte van jullie kindje en levensveranderend voor jullie verdere tijd samen als gezin.

 

Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten van ca. 2,5 uur (incl. drinken en iets lekkers). De sessies zijn interactief en worden gegeven met ondersteuning van een duidelijke powerpoint presentatie. In de eerste sessie is het heel wenselijk voor de partner om ook deel te nemen. In de overige 3 sessies kunnen jullie kiezen, kom je alleen als zwangere of komt de partner ook nogmaals mee. Uiteraard is de partner ook nu weer van harte welkom! 

 

Na elke bijeenkomst ontvangen jullie een e-mail met waardevolle oefeningen, tips en tricks naar aanleiding van de afgelopen keer en suggesties ter voorbereiding op de volgende bijeenkomst. 

 

Ik geef de lessen in een kleine groep of als privécoaching in mijn praktijk.  Startdata voor de groepscaoching kun je hieronder vinden en voor nieuwe data neem gerust contact op!

 

Wil jij liever onlive bijeenkomsten (vanuit je eigen omgeving via livestream)? Dat is vanzelfsprekend ook een mogelijkheid. Geef dit aan tijdens het kennismakingsgesprek.

 

Cadeautje:

Je krijgt tevens 6 maanden toegang tot het complete online pakket van A Beautiful Balance! En heb je last van rug- of bekkenpijn tijdens je zwangerschap dan kan ik je nog aanvullende oefeningen geven die helpen deze klachten te verlichten (dit zit niet standaard in het RBVR programma, maar is een extraatje van mij). 

Geboortecoaching vanuit paramedische kennis en ervaring

Met onze expertise als beweegprofessional richten wij ons bij A Beautiful Balance op het begeleiden en ondersteunen van jou tijdens je zwangerschap, bereiden we je voor op de bevalling en geven je tips, adviezen en oefeningen  voor de herstelperiode.

 

Door onze kennis van het lichaam, brein en psyche en de bewegingsmechanismen die hiermee samenhangen, kunnen wij specifieke oefeningen en adviezen geven om de fysieke, mentale en psychische gezondheid tijdens het zwanger zijn te bevorderen en eventuele klachten te verminderen.

 

Daarnaast kan onze paramedische kennis jou helpen bij het optimaliseren van je houding en beweging, je bewust maken van de hormoonprocessen en het belang van mentale support tijdens de bevalling. Door de juiste kennis, vaardigheden en ademhaling leer je om in je eigen kracht te blijven, efficiënter met de weeën mee te gaan en mogelijke complicaties te voorkomen.

 

Bovendien kan onze geboortecoaching de postpartumperiode ondersteunen. Door middel van gerichte oefeningen en adviezen kunnen we helpen bij het herstel van je lichaam na de bevalling, het verminderen van bekkenklachten en het versterken van de bekkenbodemspieren.

 

Kortom, de meerwaarde van geboortecoaching vanuit onze paramedische kennis en ervaring ligt in het bieden van specifieke begeleiding en ondersteuning zowel tijdens de zwangerschap als tijdens en na de bevalling, om je fysieke, mentale en psychische gezondheid te optimaliseren en eventuele klachten te verminderen.

Relaxed bevallen vanuit Regie®

Is opgezet voor zwangere koppels.

Bestaat uit

 • 4 live bijeenkomsten van ca. 2,5 uur vóór de bevalling, plus
 • wekelijkse emailcontact mogelijkheid gedurende het programma, plus
 • een eenmalige zoomsessie van ca. 30 minuten tijdens de zwangerschap of na de geboorte om met mij te sparren over één onderwerp van jouw keuze.

Wordt gegeven door Jacqueline Luchtmeijer.

Wil je mij beter leren kennen?

In een persoonlijk gesprek (telefonisch of zoomcall) maken we kennis met elkaar, vertel ik je graag meer over het programma en kun je jullie vragen aan mij te stellen.

Ik beantwoord ze graag!

Neem contact op via het contactformulier of whatsapp 0644-020800

Extraatje!!

Online modules 'Zwanger, bevallen & herstellen' 

Naast het RBVR® programma krijg je vanaf de start van de livebijeenkomsten 6 maanden toegang tot mijn online modules.

Met heel veel waardevolle informatie, oefeningen, tips tijdens de zwangerschap en na de geboorte van je kindje.

Én de leukste online postpartum herstelcursus samen met je babytje.

Voor ieder wat wils

Welk programma kies jij?

De overeenkomsten en verschillen op een rijtje, zodat jij door de bomen het bos kunt zien

Het RBVR programma:

 • Programma Relaxed bevallen vanuit Regie® bestaande uit 4 groepsbijeenkomsten vóór de bevalling
 • wekelijkse emailcontact gedurende het programma,
 • een eenmalige zoomsessie van ca. 30 minuten tijdens de zwangerschap of na de geboorte om met mij te sparren over één onderwerp van jouw keuze,
 • 6 maanden toegang tot alle online modules
 • bevalvoorbereiding 2.0 PLUS veel beweging, ontspanning en ademhalingsoefeningen
 • alle ruimte voor vragen en adviezen
  contact met andere andere aanstaande ouders

Door de 'blended care' van de online modules en de 4 live sessies kun je het geleerde nog zo vaak als je wilt terug kijken en beoefenen.

Jullie krijgen vanaf de start van de cursus 6 maanden toegang tot de online modules

 

 Investering €357

Wanneer kun je het beste starten met de cursus Relaxed bevallen vanuit Regie®?

Het meest ideaal is te starten tussen week 20 en 30 van de zwangerschap, zodat je uiterlijk in week 34 klaar bent met de cursus.  Je bent als groep dan ongeveer in de zelfde fase van de zwangerschap.

Meld je wel op tijd aan, want vol is echt vol.

Mocht je liever privécoaching willen, dan gelden uiteraard andere tarieven.

Prima alternatief als je gewoon heel graag online lessen volgt, of de  tijden/dagen/locatie van de live lessen niet voor jou passen, of je om welke reden dan ook geen groepslessenfan bent:

 • 6 maanden toegang tot alle online modules
 • op jouw moment en jouw plek te volgen
 • ruimte voor het stellen van vragen via whatsapp of email
 • ook prima te combineren met zwangerFit en mamaFit Outdoor

 Investering € 97

3 in 1:

De online training bestaat uit drie online programma's in één:

 

 1. Zwangerschapsyoga om fit te blijven tijdens de zwangerschap. Dit geeft je vertrouwen in je lichaam. En bewustwording van wat je lichaam allemaal aankan, waardoor je krachtig je zwangerschap en straks ook je bevalling doorloopt.
 2. Een uitgebreide bevalcursus met duidelijke uitleg, animaties en oefeningen om de bevalling te doorlopen. Ontdek hoe jouw partner jou kan ondersteunen vanaf de weeën tot de kraamtijd.
 3. Het leukste herstelprogramma Fit & in balans met je baby.

Data, lestijden en locatie

Data, lestijden en locatie

Cursusprijs:

€ 357

Locatie:

‘A Beautiful Balance’

Muziekplein 28

2992 GH  Barendrecht

Docent:

Jacqueline Luchtmeijer

Cursusdata:

Vrijdag 19.00-21.30 uur
14  juni t/m 12 juli 2024
bij Jacqueline

Lesdata: 14/6, 28/6, 5/7, 12/7

Inschrijven voor deze cursus

Vrijdag 19.00-21.30 uur
vrijdag  26 juli t/m 23 augustus 2024 
bij Jacqueline

Lesdata:  26/7, 2/8, 16/8, 23/8

Inschrijven voor deze cursus

Doordat bij A Beautiful Balance de ‘Fit & in balans’-cursussen worden gegeven door een fysiotherapeut, een Cesartherapeut of ZwangerFit® docent, vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars een (gedeelte van) onze zwangerschapscursus.

Soms wordt zelfs ook de postnatale cursus 'Fit & in balans met je baby' door de ziektekostenverzekeraar gedeeltelijk vergoed, omdat het je herstel na de bevalling ook mooi ondersteunt en er daardoor mogelijk minder individuele therapeutische begeleiding nodig zal zijn. En dat is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens even in je polisvoorwaarden te kijken of bij je verzekeraar na te vragen of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

A Beautiful Balance heeft betreffende de cursussen geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en zij maken geen cursus bedragen direct aan A Beautiful Balance over. Het is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de cursuskosten door jouzelf op tijd betaald worden. Indien van toepassing kun je vervolgens de nota voor restitutie indienen bij de zorgverzekeraar.

Relaxed bevallen vanuit Regie®

Yess!!

 

Ben jij nu tussen de 20 en 30 weken zwanger en wil jij je graag samen met jouw partner optimaal voorbereiden op de geboorte van jullie kindje?  Doe dan mee met mijn 4-weekse RBVR-programma!

Neem contact met mij op voor een geheel vrijblijvend gesprek, zodat ik jullie er alles over kan vertellen! Ik heb er enorm zin in jullie te ontmoeten!

RBVR interesse

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.