Fysiotherapie rondom zwangerschap
TOP

Bekkenpijn 

De therapie bij bekkenpijn is bedoeld voor mensen met klachten als

gevolg van functiestoornissen van de bekkenring (bekkengewrichten,

lage rug en heupen). Bekkenpijn ontstaat vaak tijdens de

zwangerschap of (soms) tijdens de bevalling. Hoewel het incidenteel

ook door een ongeval of sportblessure kan ontstaan. Bij klachten in het

bekkengebied hoeft er niets onherstelbaar beschadigd of gebroken te

zijn. Met de juiste hulp kan je veelal goed van de klachten afkomen.

Tijdens de zwangerschap wordt o.a. het bekken beweeglijker (mobieler) onder invloed van het zwangerschapshormoon relaxine. Dit is een heel natuurlijk en nuttig mechanisme om de geboorte te vergemakkelijken. Niet elke zwangere vrouw ondervindt hier hinder van. Echter in combinatie met verkeerde houdingen en bewegingen en het (tijdelijk) inefficiënt aanspannen van bepaalde spieren kan dit een blokkering van (vaak) één SI-gewricht veroorzaken, waardoor pijnklachten in de onderrug, het bekkengebied, de schaamstreek,  het stuitje, de heupen en de benen kunnen ontstaan. Grote druk of stress kan ook invloed hebben op de bekkenpijnklachten. Ze kunnen de klachten verergeren of in stand houden. Daarom kan ontspanningstherapie of coaching soms ook een onderdeel vormen van de behandeling. Soms openbaren de klachten zich pas jaren later. Dit doet zich voor wanneer iemand jarenlang een balans heeft weten te behouden tussen wat zij deed en wat zij aankon (belasting en belastbaarheid). Als deze balans verstoord wordt, kunnen de klachten zich presenteren. Echter het ontstaansmoment ligt dan vaak al veel eerder.  

Wat is fysiotherapie/Cesartherapie bij bekkenpijn?

Jacqueline en Caroline werken beiden o.a. volgens de methode van Cecile Röst, ieder vanuit haar eigen discipline. Jacqueline gebruikt vanzelfsprekend haar visie, vaardigheden, kennis en inzichten vanuit de algemene en bekkenfysiotherapie, die zij in meer dan 25 jaar heeft opgebouwd, met daarin lichaamsbewustwording, mindfulness en coaching geïntegreerd. Caroline werkt van uit haar visie als Cesartherapeut, welke zich richt op de optimale houdings- en bewegingspatronen van een individu. Het komt voor dat bepaalde patronen lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Naast het behandelen van de symptomen wordt er ook gekeken naar de mogelijke oorzaak van de klacht. Met name tijdens de zwangerschap zal er veel veranderen op het gebied van houding en beweging. Indien deze veranderingen klachten met zich meebrengen kan er gekeken worden op welke manier er wordt bewogen. De behandeling richt zich op het aanleren van een optimale houding en het lichaam hierin te versterken door het krijgen van gerichte oefeningen. Jacqueline en, Caroline vullen elkaar op deze wijze mooi aan. Veelal zijn enkele therapiesessies al voldoende voor een optimaal resultaat. Tijdens de zwangerschap en de eerste zes weken na de bevalling bestaat de behandeling uit het herstel van symmetrie in beide SI-gewrichten en stabiliseren, naast het naleven van de gegeven leefregels en adviezen voor het algemeen dagelijks leven, lichte Cesartherapie gericht op het verbeteren van het bewegingsgevoel en bewustworden, ontspannen en zonodig versterken van bekkenbodem. Ook versterking van de schuine en dwarse buikspieren, bilspieren en rugspieren, het leren omgaan met de klachten en zonodig het dragen van een bekkenband komen aan de orde. Vanaf zes weken na de bevalling wordt de Cesartherapie geïntensiveerd en meer gericht op het hervatten van dagelijkse bezigheden (ook bijv. houdingen bij het verzorgen van de baby) en sport.
fysiotherapie tijdens zwangerschap © A Beautiful Balance

Met gepaste trots kan gezegd worden dat de cliënten van A Beautiful Balance voor de fysiotherapie, de zwangerschapsyoga en ZwangerFit uit de hele regio komen: o.a. Barendrecht,  Capelle a.d. IJssel, Carnisselande,

Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik Ido Ambacht, Heinenoord, Hoeksche Waard, Hoogvliet, Maasdam, Maassluis, Nieuwerkerk a.d. IJssel, Numansdorp, Oud Beijerland, Papendrecht, Pernis, Portland, Poortugaal, Puttershoek,

Rhoon, Ridderkerk, Rotterdam, -Alexander, -Centrum, -Noord, -Ommoord, -Zuid, Rijsoord, Schiedam, Vlaardingen, Sliedrecht, Willemstad en Zwijndrecht.

nevenlocaties voor ‘Zwanger, fit & in balans’ Rhoon KAART / ROUTE Dordrecht KAART / ROUTE

hoofdlocatie / postadres

A Beautiful Balance

Muziekplein 28

2992 GH  Barendrecht

0644-020 800

KAART / ROUTE
© Frank & Jacqueline Luchtmeijer
Muziekplein 28, Barendrecht, tel./WhatsApp 0644-020 800

Bekkenpijn 

De therapie bij bekkenpijn is bedoeld voor mensen met

klachten als gevolg van functiestoornissen van de

bekkenring (bekkengewrichten, lage rug en heupen).

Bekkenpijn ontstaat vaak tijdens de zwangerschap of

(soms) tijdens de bevalling. Hoewel het incidenteel ook door

een ongeval of sportblessure kan ontstaan. Bij klachten in

het bekkengebied hoeft er niets onherstelbaar beschadigd

of gebroken te zijn. Met de juiste hulp kan je veelal goed

van de klachten afkomen.

Tijdens de zwangerschap wordt o.a. het bekken beweeglijker (mobieler) onder invloed van het zwangerschapshormoon relaxine. Dit is een heel natuurlijk en nuttig mechanisme om de geboorte te vergemakkelijken. Niet elke zwangere vrouw ondervindt hier hinder van. Echter in combinatie met verkeerde houdingen en bewegingen en het (tijdelijk) inefficiënt aanspannen van bepaalde spieren kan dit een blokkering van (vaak) één SI- gewricht veroorzaken, waardoor pijnklachten in de onderrug, het bekkengebied, de schaamstreek,  het stuitje, de heupen en de benen kunnen ontstaan. Grote druk of stress kan ook invloed hebben op de bekkenpijnklachten. Ze kunnen de klachten verergeren of in stand houden. Daarom kan ontspanningstherapie of coaching soms ook een onderdeel vormen van de behandeling. Soms openbaren de klachten zich pas jaren later. Dit doet zich voor wanneer iemand jarenlang een balans heeft weten te behouden tussen wat zij deed en wat zij aankon (belasting en belastbaarheid). Als deze balans verstoord wordt, kunnen de klachten zich presenteren. Echter het ontstaansmoment ligt dan vaak al veel eerder.  

Wat is fysiotherapie/Cesartherapie bij

bekkenpijn?

Jacqueline en Caroline werken beiden o.a. volgens de methode van Cecile Röst, ieder vanuit haar eigen discipline. Jacqueline gebruikt vanzelfsprekend haar visie, vaardigheden, kennis en inzichten vanuit de algemene en bekkenfysiotherapie, die zij in meer dan 25 jaar heeft opgebouwd, met daarin lichaamsbewustwording, mindfulness en coaching geïntegreerd. Caroline werkt van uit haar visie als Cesartherapeut, welke zich richt op de optimale houdings- en bewegingspatronen van een individu. Het komt voor dat bepaalde patronen lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Naast het behandelen van de symptomen wordt er ook gekeken naar de mogelijke oorzaak van de klacht. Met name tijdens de zwangerschap zal er veel veranderen op het gebied van houding en beweging. Indien deze veranderingen klachten met zich meebrengen kan er gekeken worden op welke manier er wordt bewogen. De behandeling richt zich op het aanleren van een optimale houding en het lichaam hierin te versterken door het krijgen van gerichte oefeningen. Jacqueline en Caroline vullen elkaar op deze wijze mooi aan. Veelal zijn enkele therapiesessies al voldoende voor een optimaal resultaat. Tijdens de zwangerschap en de eerste zes weken na de bevalling bestaat de behandeling uit het herstel van symmetrie in beide SI-gewrichten en stabiliseren, naast het naleven van de gegeven leefregels en adviezen voor het algemeen dagelijks leven, lichte Cesartherapie gericht op het verbeteren van het bewegingsgevoel en bewustworden, ontspannen en zonodig versterken van bekkenbodem. Ook versterking van de schuine en dwarse buikspieren, bilspieren en rugspieren, het leren omgaan met de klachten en zonodig het dragen van een bekkenband komen aan de orde. Vanaf zes weken na de bevalling wordt de Cesartherapie geïntensiveerd en meer gericht op het hervatten van dagelijkse bezigheden (ook bijv. houdingen bij het verzorgen van de baby) en sport.
Zorgverzekeraars  & Tarieven Ervaringen Kinderbekken fysiotherapie Bekkenbodem klachten Stuitpijn Bekkenpijn Werkwijze Fysiotherapie Cesartherapie Terug naar  startpagina
Ik wil een afspraak maken Ik wil een afspraak maken
© Frank & Jacqueline Luchtmeijer

Met gepaste trots kan gezegd worden dat de cliënten van A Beautiful Balance voor de fysiotherapie,

zwangerschapsyoga en andere zwangershapscursusssen uit de hele regio komen: o.a. Barendrecht,  Capelle

a.d. IJssel, Carnisselande, Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik Ido Ambacht, Heinenoord, Hoeksche Waard,

Hoogvliet, Maasdam, Maassluis, Nieuwerkerk a.d. IJssel, Numansdorp, Oud Beijerland, Papendrecht, Pernis,

Portland, Poortugaal, Puttershoek, Rhoon, Ridderkerk, Rotterdam, -Alexander, -Centrum, -Ommoord, -

Noord, -Zuid, Rijsoord, Schiedam, Sliedrecht, Vlaardingen, Willemstad en Zwijndrecht.